EESTLASTE LOOTUS: Kaader Vene-Eesti-Prantsuse ühistööna valminud „Kapten Volkonogovi põgenemisest“, mille operaator ja kaastsenarist on Mart Taniel. Foto: Pressimaterjalid
Film
27. august 2021, 22:30

Veneetsia filmifestivalil püüab peaauhinda Eesti osalusel valminud draama

1. septembril algaval Veneetsia filmifestivalil astub esimest korda võistlustulle Eesti osalusel valminud linateos – „Kapten Volkonogovi põgenemine“, mille režissöörid on Natasha Merkulova ja Aleksei Chupov. Laiem filmimaailm ootab pikisilmi ka Jane Campioni uudisteost ning printsess Diana eluloofilmi.

78. Veneetsia festivali põhivõistlusprogrammi valitud „Kapten Volkonogovi põgenemise“ operaator ja kaastsenarist on Mart Taniel, kes on Vene režissööride tandemiga varemgi koostööd teinud. Ta oli ka Merkulova ja Chupovi eelmise filmi operaator. „Mees, kes üllatas kõiki“ (2018) osales toona Veneetsia festivali kõrvalprogrammis Orizzonti ning tõi näitlejanna Natalja Kudrjašovale parima naisosatäitja preemia. 1938. aastal Venemaal poliitilise represseerimise õhkkonnas kulgeva draama peaosatäitja Juri Borissov hiilgas samuti Eestiga kaastootmises valminud filmis „Kupee nr 6“, mis pälvis juulis Cannes'i festivalil peaauhinna. „Kapten Volkonogovi põgenemise“ kaasprodutsent on Katrin Kissa, tiimis on teisigi eestlasi.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99