Mick Jagger ja Charlie Watts 2005. aastal.

Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
25. august 2021, 09:38

Bändikaaslased mälestavad Rolling Stonesi trummarit Charlie Wattsi

Muusikamaailm on leinas: eile suri 80 aasta vanuses Rolling Stonesi trummar Charlie Watts, oma põlvkonna nimekamaid trummareid.

Mõni nädal tagasi ilmnes, et Watts peab ootamatu lõikuse tõttu loobuma rollingute septembrikuisest USA turneest. The Guardiani teatel raviti nimekal trummimehel 2004. aastal kurguvähki. Eile aga teatas Rolling Stonesi pressiesindaja, et 80aastane Watts suri Londoni haiglas pereliikmetest ümbritsetuna. „Charlie oli armastatud abikaasa, isa ja vanaisa ning Rolling Stonesi liikmena ka oma põlvkonna paremaid trummareid.“

Rollingute liider Mick Jagger avaldas sotsiaalmeedias foto Charliest trummide taga. BBC Newsi teatel on kaader pärit Wattsi esinemisest oma džässbändiga The ABC and D of Boogie Woogie 2010. aasta jaanuaris Šveitsis.

Ansambli kitarrist Keith Richards postitas kõneka foto.

„Väga kurb päev,“ nentis Elton John ja nimetas Charlie Wattsi ülimaks trummariks, äärmiselt stiilseks meheks ning suurepäraseks kaaslaseks. „Mu sügavaim kaastunne Shirleyle, Seraphinale ja Charlotte'ile. Ning muidugi Rolling Stonesile.“

The Beatlesi legend Paul McCartney nimetab Wattsi imetoredaks meheks. McCartney teadis enda sõnul, et Charlie on haige - aga mitte seda, et haigus on nii tõsine.