Luisa ja Taavi Rõivas taasiseseisvumispäeva vastuvõtul Kadrioru roosiaias.

Foto: Stanislav Moshkov
Inimesed
24. august 2021, 12:22

LÕPUKS OMETI! Perekond Rõivas kolib Nõmmele Taavi lapsepõlvekoju. Luisa: kodu on meie kindlus (29)

Lõpuks ometi saavad Taavi ja Luisa Rõivas perega kolida Tallinnas Nõmmel asuvasse majja. Tegemist on mehe lapsepõlvekoduga, mida on pikalt renoveeritud. Nüüd on ehitustööd aga lõpule viidud ja aeg sisse kolida.

„Meie kodu on meie kindlus,“ sõnab Luisa Õhtulehele, kuid kolimise ja uue kodu teemal pikemalt peatuda ei soovi.

Hiljaaegu külastas Luisa aga Star FM-i hommikuprogrammi, kus avaldas, et neil on kolimine pooleli. „Praegu on sport, lapsed, kolimine, puhkamine ja siis natukene laulan ka,“ kirjeldas naine kiiret elutempot. Ta lisas, et nad on neli aastat paiksed olnud ja kibelevad nüüd suve lõpus valmivasse majja Nõmme mändide all. „Tahaks oma koju,“ sõnas lauljatar raadiointervjuus.

Kolimist kirjeldas ta kui keerulist protsessi. „Asjad ei saa üldse otsa. Ainult pakid ja pakid. Ma ei tea, kas keegi ostab pidevalt asju juurde, aga üldse ei saa otsa, see on väga tüütu. Samas mulle meeldib, et väga suur hulk asju saab ka välja sorteeritud – kui neli aastat pole riietust kapist välja võetud, siis ega seda enam selga ei panda.“ Ka lisas Luisa suvises intervjuus, et ootab juba, millal õunapuud vilja kandma hakkavad ja ta saaks neid imetledes Nõmme kodu terrassil kohvi nautida.

„Maja välistööd said eelmise aasta lõpuks suuremalt jaolt valmis ja aasta alguses alustati sisetöödega,“ sõnas Luisa aasta alguses Kroonikale.

Rõivased alustasid renoveerimistöödega 2018. aastal. „Projekteerimine on juba lõpusirgel, ehitusluba olemas,“ rääkis Taavi Kroonikale toona. Kuna eramu vajas palju suuremahulisi töid, elasid nad kolm aastat üüripinnal, esialgu kesklinnas kunagises Laidoneri villas, hiljem äärelinnas.

Tegemist on Taavi lapsepõlvekoduga. Maja ehitas 1930ndate alguses Taavi vanavanaisa. Taavi kolmest lapsest saab viies järjestikune põlvkond, kes majas elab. Ühisomandis olnud maja ja sellele seatud hüpoteegi üle käis 2016. aastani sugulaste vahel kohtuvaidlus, mis lahenes Rõivaste perekonna võiduga. Praegu on maja Taavi isa nimel.

Eramus on ehitusregistri praegustel andmetel elamispinda peaaegu 180 ruutmeetrit, maja ümbritseb ligi 2000ruutmeetrine krunt.