Jazzkaar 2021 festival.Foto: Tiina Kõrtsini
Saund
23. august 2021, 20:29

GALERII | Jazzilegendid avasid festivali Jazzkaar 2021

23.-29. augustini toimuva jazzipeo ajal muutub Telliskivi Loomelinnak suviseks jazzioaasiks, kus saab nautida vokaalmuusika erinevaid tahke ja kõrgetasemelisi instrumentaalkoosseise.

32. korda toimuval festivalil esinevad kümne maa muusikud 37 kontserdiga üle Eesti. Seitsme päeva jooksul toimub koos põhiprogrammi, tasuta kontsertide päeva, terrassikontsertide, Jazzijuttude ja Linnaruumiprojektiga ligi 116 sündmust Tallinnas, Tartus, Pärnus, Viljandis ja Rakveres.

„Rõõmustame, et Eesti kultuurielu saab jätkuda – festival Jazzkaar toob kõik kontserdid turvaliselt kuulajateni. Aasta on eriline, kuna festival toimub esmakordselt suvel on rohkem vabaduse- ja suvetunnet. Festivali raamivad kahe suurepärase orkestri kontserdid meie silmapaistvate jazzartistidega – avakontserdil esinevad Raivo Tafenau ja sõbrad koos Tallinna Kammerorkestriga ning viimasel päeval Kristjan Randalu ja New Wind Jazz Orchestra maineka saksa helilooja ja dirigendi Wolf Kerscheki juhatusel. Ja pöidlad pihku, et saaksime novembris kuulda esialgselt festivali perioodi planeeritud superstaari – Jazzkaare peaesinejat Dee Dee Bridgewaterit koos Estonian Dream Big Bandiga,“ tutvustab festivali kunstiline juht Anne Erm kontserte.

Festivali avakontserdil esitleb Raivo Tafenau oma ansambli ja Tallinna Kammerorkestriga Rasmus Puuri juhatusel oma heliloomingu pärlitega albumit „The Same Differences“. 70ndat juubelit tähistav pianist ja helilooja Tõnu Naissoo tutvustab koosseisuga Electric Group äsja ilmunud albumi „Different Directions“ lugusid. Dünaamilise helikeelega Mingo Rajandi Quintet on uue kuue andnud mullu ilmunud albumile „To Be!“, avaõhtule paneb punkti Prantsuse-Süüria flötisti-vokalisti Naïssam Jalali värvikas koosseis Prantsuse kõrgeima jazziauhinna pälvinud albumi „Quest of the Invisible“ kavaga.