John Lydon Londoni kohtumaja ees.

Foto: VIDA PRESS
Tele
23. august 2021, 14:54

Lydonil ei õnnestunud keelata Sex Pistolsi muusika kasutamist uues seriaalis

„Rentslimiljonäri“ režissöör Danny Boyle teeb telesarja Sex Pistolsi sünnist ja loost, kuid legendaarse punkbändi liider John Lydon üritas keelata ansambli muusika kasutamise.

BBC Newsi teatel kaebasid Sex Pistolsi endised liikmed Paul Cook ja Steve Jones Lydoni kohtusse, sest too püüdis keelata bändi muusika kasutamist uues sarjas, mille pealkiri on „Pistol“. Cook ja Jones väitsid, et Sex Pistols oli varem kokku leppinud: sääraseid otsuseid langetatakse enamuse nõusolekul.

Johnny Rottenina tuntuks saanud Lydon võrdles kohtus kõnealust lepingut orjatööga. Kuid Londoni kohtunik Anthony Mann otsustas, et leping kehtib ning Sex Pistolsi liikmete enamusel on õigus üksikliikme veto tühistada. Kohtunik toonitas, et Lydon ise oli loobunud oma õigusest Sex Pistolsi muusika õigusi käsutada, loovutades need sellistele firmadele nagu Warner Chappell Music ja BMG.

„Pistoli“ võtted algasid BBC Newsi teatel märtsis. Kuueosaline sari põhineb Jonesi memuaaridel „Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol“ (2016). Kohtupabereis seisab, et seriaali režissööril Danny Boyle'il oli 2012. aastal õnnestunud saada Lydonilt luba kasutada Sex Pistolsi muusikat Londoni suveolümpiamängude avatseremoonial. Nüüd aga väitis Lydoni advokaat, et uus sari, mida saab tulevikus näha Disney kanalil FX, kujutab tema klienti halvas valguses.