Aaliyah 2000. aastal - aasta enne traagilist surma.

Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
23. august 2021, 12:59

R. Kelly abiellus 15aastase lauljatariga, sest too oli temast rase?!

New Yorgis Brooklynis on viimaks alanud kohtuprotsess USA laulja R. Kelly üle, keda süüdistatakse muuhulgas seksuaalses kuritarvitamises, väljapressimises ja altkäemaksu andmises. Selgus, et R&B-tähe omaaegne kõmuline abiellumine oma 15aastase protežee Aaliyah'ga sai teoks pistisega hangitud võltsdokumendi abil.

Seksiorjade pidamises süüdistatud Kelly endine tuurimänedžer Demetrius Smith rääkis kohtu ees, et ta andis 1994. aastal valitsusametnikule 500 dollarit altkäemaksu, hankimaks toona 15aastasele Aaliyah'le võltsitud isikutõendi. Pistist andis ta selleks, et 27aastane Kelly ja tema lapseohtu protežee saaksid abielluda, vahendab BBC News. Vastutasuks tunnistuste andmise eest ei anta Smithi selle teo eest kohtu alla.

Smithi sõnul langetasid Kelly kaaskondlased otsused hankida tüdrukule võltsitud tõend, sest Aaliyah oli öelnud, et ta on rase. Kelly abiellunud tüdrukuga selleks, et end süüdistuste eest kaitsta. Võltsitud dokumendil oli lauljatari vanuseks 18 eluaastat.

Aaliyah' vanemad lasid 1994. aasta augustis sõlmitud abielu pool aastat hiljem tühistada. Mõlemad osapooled eitasid jätkuvalt, et on omavahel abielus olnud.

Aaliyah hukkus 20 aastat tagasi lennuõnnetuses, kui liiga suure lastiga lennuk Bahama saarel varsti pärast õhkutõusu alla kukkus. Surma said kõik üheksa pardal viibinut. Hiljuti selgus, et lauljatar oli lennukile viidud unerohu mõju all sügavalt magavana.