Viivi Sõnajala ärasaatmineFoto: Erki Parnaku
Inimesed
21. august 2021, 11:24

GALERII | Viimsele teekonnale saadeti ootamatult meie hulgast lahkunud Viivi Sõnajalg (26)

Ootamatult meie seast lahkunud Viivi Sõnajalg saadetakse viimsele teekonnale Jaani kirikus.

Viivi ärasaatmine toimub Tallinnas Jaani kirikus. Kõik, kes soovivad Viiviga hüvasti jätta, saavad seda teha ajavahemikus 11.00 – 13.00. Kiriku uksed on avatud, mängib vaikne muusika ja leinajaid juhatatakse kirikusse väikeste gruppidena, kehtib 50 inimese piirang.

„Meie kallis Viivi oli meie pere ingel. Teda on jäänud leinama abikaasa, viis last, lapselapsed ja kogu ülejäänud Sõnajalgade pere. Nii palju jäi tegemata, nii palju jäi ütlemata. Tema inimkehas tuksunud inglisüda lakkas löömast. Ootamatult. Enneaegselt,“ kirjutas perekond Sõnajalg.

Kohtuarstliku ekspertiisi kohaselt põhjustas Viivi surma südamepuudulikkus.

„Ainus, mis meile selles kurbuses lohutust annab, on kindel teadmine, et meie ingel läks Jumala juurde, kus ei ole valu ega pisaraid ja kus ta jätkab palvetamist meie kõigi eest. Viivi lahkumine on meid veelgi tugevamini kokku sidunud ja õpetanud kui habras on inimelu ja kui tähtsad me üksteisele oleme,“ lisas perekond.

Muusik Viivi Sõnajalg suri 58aastasena. Naise surnukeha leiti teisipäeva hommikul Pärnu maantee korterist. Viivi Sõnajala abikaasa oli Oleg Sõnajalg.

Viivil ja Olegil on viis täiskasvanud last – Taavi, Mikk, Siim, Roose-Maria ja Inglismaal elav Triinu (kus tema nimi on Katarina Sophia).

Märtsis Kroonikale antud intervjuus rääkis Viivi, et teda oli tabanud terviserike – ta kaotas teadvuse ja sattus haiglasse. „Mul tekkis tol päeval väga tugev peavalu, äkiline peavaluhoog eimillestki, ja hakkas väga halb. Minuga ei ole kunagi varem midagi sellist juhtunud,“ rääkis Viivi. Ta viidi haiglasse, kus ta lamas seitse tundi. „Nad ei jõudnudki nii kaugele, et seda uurida. Ega minuga ei tegeletudki. Mind pandi ühte voodisse ootama. Hakkasin tasahilju toibuma ja halb enesetunne läks üle. Ühel hetkel tundsin, et kõik on korras, tõusin voodist ja tulin tulema,“ rääkis ta.

Viivi õde Siiri kirjutas samast juhtumist oma Facebooki kontol juba novembris. „On väga tõsine ja oluline pretensioon Ida-Tallinna haiglale. Minu õde kukkus täna hommikul kokku ülisuure peavalu tagajärjel. Kiirabi toimetas ta haiglasse, kus ta valust higipisarates piinles. Ta visati kõvasse voodisse, kus keegi enam ei tundnud huvi tema tervise vastu. Oleks olnud see insult? Minu õde on šokis. Ta on õnnelik, et pääses sealt tulema. Kas selline on Eesti arstiabi? Inimene oleks võinud ju surra, keegi ei olnud huvitatud. Ta vajas arstiabi, mida ei olnud,“ kirjutas Siiri ja lisas järgmises postituses: „Kiirabi küll tuli. Peale seda ei juhtunud enam midagi. Nad lubasid mulle, et kahe tunni jooksul tehakse kõik uuringud, mida ei tehtud seitsme tunni jooksul. Minu õde heitles elu ja surma vahel. Seal polnud ainsatki inimest, kes oleks küsinud, kuidas end tunned?“

Viivi õppis Tallinna ülikoolis psühholoogiat ning temast oli saamas kogemusterapeut Vivicumi nõustamiskeskuses, kus ta töötas koos endise sõltlase Viljam Borissenkoga.