Foto: Sascha Kramer
Saund
20. august 2021, 11:48

VANILLA NINJA UUS TULEMINE! Ninjatarid kolmandast singlist: see on meie esimene rahvusvahelisele turule mõeldud muusikavideo, mis filmitud Eestis (5)

„Meil on nii hea meel, et „The Reason Is You“ jõuab kuulajateni just täna, Eesti taasiseseisvumispäeval, sest selle laulu video on meie esimene rahvusvahelisele turule suunatud muusikavideo, mis filmitud Eestis,“ rõõmustab Vanilla Ninja liige Piret Järvis-Milder.

Vanilla Ninja avaldas täna uue loo pealkirjaga „The Reason Is You“. Tegemist on juba kolmanda singliga, mis bändil selle suve jooksul ilmunud on. Samuti on tegu ühega 14st värskest loost, mis jõuab ninjade 8. oktoobril ilmuvale comeback-albumile „Encore“. 

Piret Järvis-Milderi sõnul on tegemist erilise muusikavideoga: „Oleme oma karjääri jooksul käinud filmimas nii Islandil, Lõuna-Aafrika vabariigis, Mallorcal kui väga mitmel korral Saksamaal, aga Eestis seni veel mitte. Seega oli meil tõsiselt hea meel lõpuks kodus oma muusikale visuaal luua, sest me oleme sellest nii pikalt unistanud!“

„The Reason Is You“ video on üles võetud Kultuurikatla katelde saalis ning ehkki klipi režissööriks on sakslane Oliver Sommer, siis võttemeeskond koosnes enamjaolt eestlastest. Video operaatoriks oli Mart Vares, stilistika eest hoolitses Karolin Kuusik, ninjadele tegid meigi Kaia Triisa ja Mammu ning trummide taga möllas üks Eesti parim löökriistamängija – Borkat.

Kuigi lugu on bändi Spotifys juba kuulatav, siis video jõuab YouTube'i 20. augusti õhtul kell 21.00.

„The Reason Is You“ oli esimene laul, mille möödunud aasta lõpul taasühinemisest teavitanud Vanilla Ninja uut materjali tehes salvestas. Bändi esilaulja Lenna Kuurmaa nendib, et tegemist on väga olulise looga: „“The Reason Is You“ oli esimene demo, mille produtsent David Brandes meile saatis, kui uuesti kokku tulemist arutama hakkasime. Kui see lugu poleks superveenev olnud, siis me poleks täna siin.“

„The Reason Is You“ on jätk Vanilla Ninja juunis ilmunud loole „Gotta Get It Right“ ja sellele järgnenud folk-ballaadile „No Regrets“. Terve albumi jagu uut muusikat jõuab avalikkuse ette aga juba 8. oktoobril, mil ilmub ansambli esimene täispikk plaat pärast 15 aastat. 

Möödunud aasta novembris andis Vanilla Ninja teada, et plaanib üle kümne aasta taas kokku tulla ja anda välja terve albumi jagu uut muusikat. Vanilla Ninja on läbi aegade üks rahvusvaheliselt edukamaid Eesti bände, kelle 2004. aasta album „Traces Of Sadness“ jõudis Saksamaa ametlikus albumimüügi edetabelis 3. kohale ning müüs plaatinanormi täis lisaks veel ka Austrias ja Šveitsis.

Bändi kolmas album „Blue Tattoo“ müüs samuti mitmetes Euroopa riikides täis kuld- ja plaatinaplaadi normi. Bänd on andnud kontserte üle maailma, seal hulgas Saksamaal, Austrias, Šveitsis, Jaapanis, Tšiilis, Iraagis ja Kuveidis.

Vanilla Ninja tuli kokku 2002. aastal Tallinnas, kui ansambli moodustasid Lenna Kuurmaa, Piret Järvis-Milder, Katrin Siska ja Maarja Kivi. Viimane lahkus 2004. aastal bändist ning tema asemel liitus Vanilla Ninjaga Viljandist pärit Triinu Kivilaan. Comeback toimub koosseisus Lenna, Piret, Katrin ja Triinu.