Johnny Depp

Foto: AFP/Scanpix
Film
16. august 2021, 10:01

Johnny Deppi minevik varjutab tema uut filmi: Hollywood on minuga suhted katkestanud (6)

„Kariibi mere piraatide“ täht Johnny Depp (58) kaebles Sunday Timesile antud intervjuus, et Hollywood boikoteerib teda. Nimelt pole näitleja rahul, et Suurbritannia paiskas tema uue filmi kinodesse, kuid kodumaal USAs pole seda veel tehtud.

Depp kehastab režissöör Andrew Levitase draamafilmis „Minamata“ fotoajakirjanik Eugene Smithi, kes reisib Jaapani linna, jäädvustamaks õuduseid, mida põhjustab elavhõbedamürgistus.

„Minamata“ tegijad hindavad, et filmi levitaja Ameerika Ühendriikides – MGM – püüab linateost maha matta ja seda kõike Deppi süütegude pärast oma ekskaasa vastu. MGM aga ütleb, et „Minamata“ kinodesse laskmine on neil graafikus, kuid nad ei tea veel, millal see juhtub.

Depp on kindel, et film peab inimesteni jõudma ja tema isiklikud probleemid ei tohiks seda takistada. „Mõned filmid puudutavad inimesi. See film mõjutab Minamata inimesi ja neid, kes on midagi sarnast üle elanud. Hollywood aga boikoteerib mind – üht meest, üht näitlejat. Ebameeldiva ja segase situatsiooni eest ja seda juba viimased mitu aastat.“

Kohus mõistis Johnny Deppi süüdi oma eksnaise Amber Heardi (35) ründamises ja temas surmahirmu tekitamises. Depp tungis oma endisele abikaasale kallale vähemalt kümmekond korda. Kohtotsuse tagajärjed olid kiired tulema: Warner Brosi stuudio survestas Deppi loobuma rollist „Fantastiliste elukate“ uues osas. Teda asendab Taani täht Mads Mikkelsen.

Suurstuudiod ei taha oma kunagise kassamagneti Deppiga enam mingit tegemist teha. Seda enam, et staar on aastaid narkootikumide ja alkoholi küüsis vaevelnud.

Depp palus, et apellatsioonikohus annaks talle loa kohtuotsus vaidlustada. Kuid Hollywoodi staari lootus kohtuotsus tühistada lasta ning uut protsessi nõuda läks luhta. Apellatsioonikohus otsustas tänavu märtsis, et Deppi apelleerimistaotlust ei võeta vastu.