Tony Bennett 2018. aastal.

Foto: AP/Scanpix
Inimesed
15. august 2021, 10:00

Alzheimeri tõbe põdev Tony Bennett taandub arstide käsul lavalt

Legendaarne USA džässlaulja Tony Bennett taandus tervislikel põhjustel kontserdielust. Alzheimeri tõbe põdeva 95aastase artisti viimasteks ülesastumisteks jäid kaks hiljutist kontserti Lady Gagaga.

Bennetti taandumisest kontserdilavadelt teatas tema poeg ja mänedžer Danny, vahendab BBC News. Nii langes eesriie seitse aastakümmet kestva särava karjääri ees. Veel eelmisel nädalal oli Tony andnud kaks väljamüüdud kontserti New Yorgis Radio City Music Hallis, partneriks Lady Gaga, kellega tal sügisel ilmub juba teine koostööplaat.

Poeg Danny ütles, et otsus jätta tänavused edasised kontserdid ära oli raske, kuid sellise korralduse olid andnud Tony arstid. „Kõige tähtsam on isa jätkuv tervis.“ Isa lauluhääl olla endiselt tugev, kuid ta väsivat kergesti. „Kontsertide andmine on tema jaoks nüüd liig,“ ütles üle 40 aasta isa mänedžerina tegutsenud poeg. „Me ei taha näiteks, et ta laval kukuks - sellised lihtsad asjad …“

Danny lisas, et isa abikaasa Susan toetab kontserdikarjääri lõpetamise plaani.

Tonyst 40 aastat noorem abikaasa Susan Benedetto paljastas tänavu, et tema mehel diagnoositi Alzheimeri tõbi juba 2016. aastal. „Kuigi  [Tony] tunneb endiselt pereliikmeid ära, pole ta Susani sõnul alati kindel, kus ta on või mis tema ümber sünnib,“ kirjutati USA ajakirjas. Abikaasa väitel oli haigus arenenud nii kaugele, et sellised igapäevased tarbeesemed nagu kahvel või koduvõtmed võisid Bennettile täielikku kimbatust põhjustada. Ent muusikalembus polnud kuhugi kadunud, toonitati artiklis.