Bill Cosby

Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
14. august 2021, 13:00

Suri Bill Cosbyt vägistamises süüdistanud Sunni Wells (4)

72 aasta vanuses on surnud Ameerika näitleja, tantsija ja džässlaulja Sunni Welles - üks kümnetest naistest, kes on süüdistanud koomik Bill Cosbyt seksuaalses kuritarvitamises.

Wellesi surmast teatas tema poeg, filmiprodutsent Shaun O'Banion. „Ta oli erakordne naine,“ kirjutas ta sotsiaalmeedias. Shaun rääkis väljaandele, et emale sai saatuslikuks kopsuvähk.

Nancy Kay Rihli nime all sündinud Welles alustas näitlejakarjääri juba kümneaastaselt ning mängis sellistes sarjades nagu „Leave It to Beaver“ „My Three Sons“. Hiljem astus ta üles Las Vegaseses Folies Bergère'i varietees.

Artistinime oli Welles võtud teismeeas. Teismeeas, täpsemalt 17aastasena, langes Sunni enda sõnul Bill Cosby seksuaalrünnaku ohvriks. Selle avalikustas ta 2015. aastal. Nad oli tutvunud filmi „I Spy“ võtteil. Welles oli üks kümnetest naistest, kes süüdistasid Cosbyt uimastamises, seksuaalses kuritarvitamises või vägistamises.

Andrea Constandi uimastamises ja vägistamises süüdi mõistetud Cosby vabastati tänavu suvel ootamatult vanglast, kuna prokuratuur oli rikkunud temaga sõlmitud varasemat kokkulepet.