Serblaste filmi "Besa" võtted toimusid 11. augustil Harjumaal Vetla vesiveski ümbruses. Auto lendas otse Jägala jõkke.

Foto: Karin Jaanus
Tele
12. august 2021, 09:43

GALERII | Eestis käivad populaarse maffiaseriaali võtted: auto lendab sillalt alla! (5)

Balkanimaades ja Lähis-Idas populaarse maffiaseriaali „Besa“ teise hooaja võtmetegevused toimuvad Eestis. Eile, 11. augustil võeti üles stseenid, kus tagaajamise käigus juhtub autoavarii, mille tõttu lendab sillalt vette auto.

2018. aastal esilinastunud „Besa“ on Serbia populaarseim teleseriaal, mille esimene hooaeg kogus Serbias ja lähiriikides Kosovos, Bosnias, Makedoonias ja Montenegros miljoneid vaatajaid. maffiaperekonna elust rääkiv „Besa“ võitis Serbia parima teleseriaali auhinna. Selle stsenaariumi järgi toodeti telesari ka Lähis-Idas ja Malaisias.

Traagilises õnnetuses kaotab tütre kurikuulus maffiaboss, kes nõuab kättemaksu. Kui tavaline pereisa satub autoõnnetusse, mis tapab narkoparuni tütre, on ainus väljapääs hakata ka ise tapjaks. See, mis kahte meest seob, on besa, mis tähendab Kagu-Euroopa kultuuris au panti, lubaduse täitmist ja ausõna.

Peaprodutsendi Tea Korolija sõnul sarja populaarsus alles kasvab. „Kui esimene hooaeg oli Serbia populaarseim ja kogu regiooni üks populaarsematest teleseriaalidest, siis teise hooajaga loodame laieneda veel rohkematesse riikidesse. Loodetavasti saavad ka Eesti televaatajad seriaalile peagi kaasa elada,“ sõnas ta.

Sarja teise hooaja tegevused hakkavad hargnema Eestis. Korolija sõnul oli Eesti tegevuspaigana stsenaariumisse sisse kirjutatud ja seriaali tootjate kindel soov oli, et kaasa lööksid ka Eesti näitlejad ning tootmismeeskonna liikmed. „Besa“ teise hooaja võtted kestavad 80 võttepäeva. Kümnest seriaalist filmitakse kolm Eestis.

Harjumaal Vetla vesiveski ümbruses filmiti eile keeruliste filmitrikkidega autoavarii, mille käigus lendas sillalt vette auto. Sündmuse tagajärjel hakkavad hargnema sarja teise hooaja tegevused. „Need on väga keerulised stseenid nii emotsionaalselt kui ka filmitrikkide mõttes. Traagilise autoavarii lavastamises löövad kaasa kaskadöörid, keda juhendab Serbiast pärit Slavisa Ivanovic,“ tõi Tea Korolija välja.

Seriaali peaosas näitleb Raša Bukvić, kes kehastab avariisse ja maffia teenistusse sattunud pereisa. Kosovo-Albaania narkokartelli juhi rollis astub üles Arben Barjaktaraj. Eesti näitlejatest löövad kaasa Gert Raudsepp, Hendrik Toompere, Mari Abel, Rain Tolk ja teised.

Seriaali tootjad on Adrenalin and Red Planet Pictures, Superstar TV, Prva TV, RTL, Planet TV, Klan Kosovo, FTV Bosna ja Alfa Makedonija. „Besa“ režissöör on Igor Stoimenov, stsenaariumi autor on Tony Jordan Suurbritanniast, peaprodutsendid Tea Korolija ja Milena Dzambasovic. Eestis pakub seriaalile tootmisteenust Nafta Films ja tootmismeeskonnas on üle 50 Eesti inimese.

„Besa“ võitis Kagu-Euroopa filmiauhindade galal FEDIS parima teleseriaali auhinna Kuldse Antenni, parima muusika ja parima fotograafia kategoorias.