Prints Andrew koos eksnaise Sarah Fergusoniga Ascoti võiduajamisel. Taustal paistab nende noorem tütar printsess Eugenie.

Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
11. august 2021, 11:00

Häbistatud prints Andrew käis koos eksnaisega kuninganna jutul (7)

Prints Andrew (61), kellele on esitatud süüdistus aastate eest 17aastase tüdruku seksuaalses kuritarvitamises, käis eile oma ema juures nõu pidamas. Kaasas oli tal eksabikaasa Sarah Ferguson.

Ameeriklanna Virginia Roberts Giuffre väidab, et investeerimispankur Jeffrey Epstein sundis teda 20 aastat tagasi Elizabeth II keskmise pojaga kolm korda magama. Virginia oli tollal 17aastane ning kuulus enda sõnul Epsteini teismeliste seksiorjade haaremisse. Sel esmaspäeval kaebas Giuffre prints Andrew' New Yorgi kohtusse, nõudes temalt üleelamiste eest hüvitist. Printsil, kes Giuffre'i väitel oli väga hästi kursis nii tema vanuse kui ka seksiorjastaatusega, on 21 päeva aega anda ametlik vastus.

24 tundi hiljem nähti Yorki hertsogit Daily Maili teatel oma ema juurde sõitmas, kaasas eksabikaasa Fergie, kes on tema kirglikemaid avalikke toetajaid. Elizabeth II alustas hiljuti puhkust Šotimaal Balmorali lossis. Briti kõmulehe andmeil pidasid printsi advokaadid samal ajal kriisiläbirääkimisi.

Ekspertide sõnul võib tsiviilasi aastaid venida ning kuningliku pere mainet mustata. Giuffre'i advokaat David Boies on enda sõnul püüdnud korduvalt Andrew'ga ühendust saada, kuid nii prints kui ka tema advokaadid on Boiest ignoreerinud.

Kui Andrew ei peaks 21 päeva jooksul Virginia Roberts Giuffre'i hagile vastama, võib naine paluda teda tagaselja süüdi mõista. Prints on seksisüüdistust korduvalt eitanud, väites, et pole Virginiat eales kohanud.