Helgi Sallo

Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
11. august 2021, 09:49

Juubilar Helgi Sallo: kägu kukkus mulle veel 25 aastat, hirm tuli peale (9)

„Kägu kukkus mulle 25 korda, päris ehmatas kohe,“ sõnab 80aastaseks saanud näitlejanna Helgi Sallo, et aastaid lubatakse talle veel rohkelt, ETV saates „Helgi Sallo. Jumala puudutus“.

„No kuulge, 105 aastat, jeesus, see on ikka natuke hirmutav. Kui juba 80aastaselt siit ja sealt laguneb, mis siis 105aastaselt saab,“ muigab Helgi.

Saatejuht Vahur Kersna küsib Helgilt seepeale, kas on olnud varem näitlejannat, kes 105aastaselt ikka veel laval on. „Ei ole,“ puhkeb Helgi südamest naerma. Kersna lisab, et eks keegi peab olema esimene ja näitama tõrvikuga tuld.

Järgnevatelt aastatelt ootab Helgi kõige enam tööd. „Et saaks mängida,“ ütleb ta. Muuhulgas tahab ta näha, kuidas tema aastane lapselapselaps kasvab ja milliseks kujuneb.

Kust Helgi energiat leiab? „Mul on ikka kaitseinglid, kes mind süstivad,“ kostab ta. Omal ajal imestasid paljud kolleegid, miks ta ometi karjääri tipus olles lapsega koju jääb. „Ma ei saanud üldse aru, millest nad räägivad. Kui praegu mõtlen sellele, tulevad külmavärinad: kui oleksin kedagi kuulda võtnud ja teisiti teinud, poleks mul kõike seda, mis praegu on. Kui vaatad, kes kõik su järgi tulevad, järelikult pole ilmaasjata elanud,“ leiab Helgi.

Lõpetuseks sõnab juubilar: „Mulle meeldib uskuda, et siin materiaalses elus on miskit kõrgemat.“