Joe Exotic

Foto: AFP Photo/Netflix/Scanpix
Inimesed
10. august 2021, 10:00

Vanglas istuv Tiigrikuningas ähvardab, et võib vähiravist keelduda (1)

Rivaali tapmiskatse eest vanglas istuv USA loomaaiaomanik Joe Exotic paljastas, et tema eesnäärmevähk võib olla edasi arenenud. USA vanglasüsteemi karmilt kritiseeriv Tiigrikuningas ähvardab, et keeldub ravist, kui haigus on jõudnud III või IV staadiumi.

58aastane skandaalne teletäht kannab Texase vanglas 22 aasta pikkust karistust. Ta väidab Briti kõmulehele The Sun, et ehkki tal diagnoositi juba ammu eesnäärmevähk, pole ta vanglas vähimatki ravi saanud. Nüüd pelgab Joe, et kasvaja on oma haarmed kaugemale ajanud.

„Olen oktoobrist saadik kolonoskoopiat ja endoskoopiat oodanud,“ kurdab Tiigrikuningas, kelle väitel on USA karistussüsteemis arstlik ravi allpool igasugust arvestust. Ta käis hiljuti kompuutertomograafias, kus tekkis kahtlus, et haigus võib olla kandunud makku ja vaagnasse.

„Ma pole maikuust saadik mingit ravi saanud. Ma oksendan pissides – valu on nii hirmus,“ rääkis Joe ning lisas, et on kaalust alla võtnud ning kannatab puusa- ja vaagnavalude all. „Lonkan kõndides. Ja magu on juba üle aasta valutanud.“

Joe loodab, et ta viiakse viimaks meditsiinikeskusesse põhjalikele uuringutele. „Kui saame seal teada, kus ja kui hull asi on, otsustan, kas ma lasen end ravida. Kui käes on kolmas või neljas staadium, lasen endal sellesse surra,“ lubab ta.