Lähedased saadavad Tõnu Aare viimsele teele

Foto: Martin Ahven
Inimesed
7. august 2021, 13:15

GALERII | Lähedased saatsid muusik Tõnu Aare viimsele teele (20)

21. juulil surnud Apelsini asutaja ja juhtfiguur Tõnu Aare saadeti viimasele teele.

Tõnu Aare oli levimuusik, multiinstrumentalist ja ansamblijuht. Muusikuna oli põhiliselt iseõppija, 1975–76 õppis Georg Otsa nimelises Tallinna Muusikakoolis kontrabassi ja võttis kitarritunde Igor Klimenkovi juures.

Aastatel 1974–1987 juhatas ansamblit Apelsin, millega andis Nõukogude Liidus täismajadele sadu kontserte, esines ka Saksa Demokraatlikus Vabariigis, Tšehhoslovakkias ja Soomes. 

Apelsin asutati 1974. aastal seitsmeliikmelisena, Tõnu Aare mängis ansamblis kitarri, suupilli, mandoliini ja astus teatud lugudes üles ka laulusolistina. Ta oli lisaks Ants Nuudile teine algkoosseisu liige, kes ansamblis siiani kaasa tegi.

„Maailma popmuusikas räägitakse kõikjal, et iga nii kaua vastu pidanud bändi elus on 40 väga müstiline arv. Kes juba 40. sünnipäeva tähistada jaksab, sellele on iga järgnev tähtpäev kui juubel, kindlasti pidutsemist vääriv sündmus, millele järgmist ei pruugi enam tulla. Niivõrd õrnaks on tavaliselt selleks ajaks muutunud rivis olevate meeste elud,“ rääkis Tõnu Aare Õhtulehele ansambel Apelsini fenomenist.