MÕTTED JA SUHTED KORDA: „Vaimne tervis on sotsiaalse tervise kõrval teine tähtis poolus. Kui vaadata praegust ühiskonda, näeb ju, kui haiged inimesed ikkagi on. Lihtsalt kole. Missugune on meie kommentaariruum, missugune on viha tase ühiskonnas – see on minule kui arstile hirmutav,“ tunnistab professor Margus Punab. Pildil poseerib ta paljunemist kirjeldava tankaga, mida pole veel jõudnud oma uue kabineti seinale riputada.Foto: Maria Kilk
Inimesed
8. august 2021, 13:59

Kuidas elada 111aastaseks? Professor Margus Punab teab retsepti: „Kõige tähtsam on küsimus, kelle või mille nimel sa elad.“ (4)

„Opereerisime 70+ härrasmeest, ta oli oma vanuse kohta heas vormis, kõik läks väga hästi, taastumine oli ilus. Kolmandal päeval pärast oppi sai mees teada, et tema maja katus kukkus sisse. Mis juhtus? Mees suri ära. Kõik uuringud on näidanud, et kui inimesel ei ole, mille nimel elada, tema sotsiaalsed sidemed on haprad, lähedased juba surnud või kaugenenud, siis ei leia ta enam mõtet võidelda,“ ütleb androloogia professor ja vananemist uurinud teadlane Margus Punab.

Kui vana sa oled?

Edasi lugemiseks: