Sten Talivee

Inimesed
2. august 2021, 10:12

SUUNAMUDIJA SOOMES | Ma ei igatse tagasi Eestisse, kavatsen oma juured tugevaks kasvatada just siinpool lahte, kus saan elada iseendana (8)

Sa arvad, et sa oled oodatud? Sa arvad, et sind aidatakse igal sammul, sest tegu on heaoluühiskonnaga? Sa arvad, et sul lastakse tööle minna ja kodu leida? Sa arvad, et kõik käib sama kiiresti kui Eestis? Kui jah, siis arva seda kõike ja uuesti - sul ei ole õigus! Lühiblogis „Suunamudija Soomes“ annan mina, Sten Talivee, ülevaate sellest, milline on elu meie naabrite juures Helsingis. Kõik ei ole kuld, mis hiilgab ja olgu etteruttavalt öeldud, et see kuus kuud siin on olnud üks paras katsumuste kadalipp!

Soomes julgetakse komplimente teha

Üks asi, millest Soomes elades aru olen saanud - mehed julgevad sulle rohkem komplimente teha Jah, soomlane on eestlasele sarnaselt kinnine, ent vaatamata sellele olen ma siin kuulnud rohkem komplimente paari kuu jooksul, kui Eestis 4-5 aasta jooksul kokku. Inimesed on oma suhtumiselt vabad ning neil ei ole ülemääraseid komplekse selles osas, mida keegi arvab, kui nad samasoolisega tänaval käsikäes jalutavad või otsustavad kellegi riietusstiili kohta komplimendi teha. Pean ütlema, et selline vaba kulgemine on joovastav ning enesekindlust kasvatav. Ma ei pea koguaeg mõtlema, mida ma selga panen, sest äkki keegi peab vajalikuks kõvahäälselt oma vastumeelsust väljendada. Vaata ja mõtle, mida sa tahad, aga jää viisakaks!

Edasi lugemiseks: