„Topelt Turbo” massistseeni filmimine

Foto: Stanislav Moshkov
Film
30. juuli 2021, 08:54

GALERII | Kaksikvennad Eskod: üritame teha Eesti „Kiireid ja vihaseid“ (1)

2020. aasta PÖFF Shorts rahvusliku võistlusprogrammi võitjad ja PÖFFi publiku lemmikud –kaksikvendadest filmitegijad Raul ja Romet Esko, filmisid uue lühifilmi.

Raul ja Romet on BFMis õppinud kolm aastat ning selle ajaga välja kujundanud ainulaadselt värske ja dünaamilise filmikeele, mis on hakanud Eestis laiemat tunnustust koguma. Nüüd tunnevad vennad, et on pisut küpsemad. „On aeg teha üks ülimalt eepiline action film,“ ütlevad nad.

„Topelt Turbo” massistseeni filmimine

Foto: Stanislav Moshkov

„Topelt Turbo“ on suure tõenäosusega sissejuhatus täispikale filmile, mida vennad kavatsevad lähiaastatel toota. Film on ühtlasi ka Rauli ja Rometi lõputöö ning nende sõnul pilet Californiasse.

Lugu räägib politsei agentidest kaksikõdedest, kes peavad taastama omavahelise tasakaalu, enne kui varastatud topelt-turbomootor neid hävitab. Teema, mis ringleb armastuse, viha ja perekonna ümber, tuleneb režissööride soovist näidata vaatajale, mis tunne on olla kaksik.

„Topelt Turbo” massistseeni filmimine

Foto: Stanislav Moshkov

Raul ja Romet usuvad, et parim viis selleks on action film kahest alahinnatud politsei agendist, kelle nimesid pidevalt sassi aetakse. Moraaliks tahavad vennad näidata, et armastuse jõul on võimalik ületada kõik takistused.

„Kavatseme luua sünge ja futuristliku märulifilmi versiooni Tallinnast,“ ütlevad vennad. Suurim rõhuasetus „Topelt Turbo“ universumi loomisel on kunsti osakonnal – futuristlikud tänavad, absurdselt stiliseeritud riided ning modifitseeritud autod. Lokatsioonidena on kasutusel Ülemiste City, Noblessner, Pirita Top ja Muuga sadam. Tuleb plahvatusi, relvavõitlusi, kaklusstseene, verd, rehvisuitsu ja romantilisi stseene. „Võiks isegi öelda, et üritame teha Eesti „Kiireid ja vihaseid“.

„Topelt Turbo” massistseeni filmimine

Foto: Stanislav Moshkov