Tõnu Aare

Foto: STANISLAV MOSHKOV
Inimesed
29. juuli 2021, 14:32

AMETLIK KÄIK! Tõnu Aare lähedased soovivad mehe surma asjaolude välja selgitamist (50)

21. juulil suri Apelsini asutaja ja juhtfiguur Tõnu Aare. Lähedased arutasid juba mõnda aega tagasi, kas peaks uurima seost mehe surma ja koroonavaktsiini saamise vahel. Nüüd on nad otsustanud ravimiametilt selle kohta ka uurida.

„Tõnu Aare lähedastena otsustasime asjadele anda ametliku käigu ning tegime järelpärimise ravimiametile ja ravimiameti ravimiohutuse osakonnale,“ teatab Tõnu Aare vennapoeg Martin sotsiaalmeedias.

Martin, Tõnu abikaasa Arja ja vend Aare soovivad teada, kas Tõnu puhul oli koroonavaktsiini manustamine ikka põhjendatud ja küsivad, kas vaktsineerimist propageerivatele reklaamidele tuleks ka lisada hoiatus, et enne vaktsineerimist tuleks konsulteerida pere- ja eriarstiga.

„Ma sain aru küll, et tema enesetunne väga hea ei ole. Lähiajal sai Tõnu teise vaktsiinisüsti ja pärast seda ta ka end hästi ei tundnud. Eks tal mõned tervisehädad olid ja ta oli siiani kõva suitsumees ka,“ rääkis Tõnu Aare endine bändikaaslane Jaan Kirss pärast mehe surma Õhtulehele.

Eesti Ekspress kirjutas pärast seda, et 10–15 aastat tagasi sai Aare mõne aasta pikkuse vahega kaks infarkti ja umbes viie aasta eest diagnoositi tal eesnäärmevähk, millest aga ravi vabaneda aitas. Juba siis, kui Tõnul vaktsiini saamise järel tekkinud kehv enesetunne aina kestis ega üle läinud, arutles pere omakeskis, kas sellise haiguslooga inimese organismi üldse tohib vaktsiiniga ärritada. Martin kirjutas kunagisele Eesti peaepidemioloog Kuulo Kutsarile, kes pakkus välja, et Tõnul võis eriti vähiravi järel olla immuunpuudulikkus, mistap ei tohtinuks talle vaktsiini üldse manustada.