Kristi Roosmaa esitamas lugu „Never Forget Who You Are“ muusikalist.

Foto: Kuvatõmmis videost
Teater
29. juuli 2021, 11:16

LÕPUKS OMETI! Laulvast revolutsioonist rääkiv muusikal jõuab jaanuaris Los Angeleses lavale (5)

Ameerika produtsent, lavastaja ja näitleja Tony Spinosa annab teada, et lõpuks ometi on käes suur hetk, kui saab välja hõigata, et laulvast revolutsioonist rääkiv muusikal „Singing Revolution: the musical“ jõuab uuel aastal lõpuks ometi lavale!

„„Singing Revolution: the musical“ esietendub 15. jaanuaril Broadwateri teatris Los Angeleses ja jääb mängukavasse kuni 20. veebruarini,“ annab mees teada. Tegu on europopiliku muusikaliga, mille keskmes on armastajapaar, kes löövad kaasa Eesti iseseisvuse taastamises Nõukogude Liidu viimastel päevadel.  „Lugu on inspireeritud tõsielulistest sündmustest ajal, kui eestlased võitlevad oma vabaduse ja Eesti kultuuri hoidmise eest. Kogu situatsioon muutub aga keeruliseks, kui eestlane Heinz Tamm armub Nõukogude armee ohvitseri tütresse,“ rääkis Spinosa Õhtulehele kaks aastat tagasi, kui valmis olid käsikiri ja laulud.

Tööle hakkas mees muusikaliga tänaseks juba seitse aastat tagasi. „Käisin esmakordselt Tallinnas aastal 2014 ja külastasin ka Tallinna vanalinna, mis minu arvates on võluv ja unikaalne. Käisime giidiga ka lauluväljakul, kus ta rääkis laulu tähtsusest Eesti kultuuris ja pisut ka laulvast revolutsioonist. Hakkasin selle kohta rohkem infot otsima ja olin lummatud faktist, et eestlased kasutasid laulmise jõudu oma iseseisvuse taastamiseks,“ rääkis ta 2019. aastal.

Muide, koreograafia on muusikalile teinud Märt Agu.

2019. aastal rääkis Spinosa, et muusikal on mõeldud ameeriklastele ja plaani seda rahvusvaheliseks teha ei ole.