Dusty Hill 2019. aasta juunis

Foto: imago images / Eibner Europa / Scanpix
Inimesed
28. juuli 2021, 22:59

Suri ZZ Topi bassimängija Dusty Hill (2)

USA rokkändi ZZ Top kauaaegne liige, 72aastane basskitarrist Dusty Hill suri oma kodus une pealt.

ZZ Topi järelejäänud liikmed Billy Gibbons ja Frank Beard teatasid kurvast uudisest kolmapäeval.

„Meie ja ZZ Topi fännide hordid jäävad igatsema sinu vankumatut kohalolu ja võrratut iseloomu,“ sõnasid bändikaaslased. „Sind jäädakse väga igatsema, amigo.“

Hill liitus bändiga pisut enne seda, kui ansambel oma debüütalbumi 1971. aastal välja andis ja jäi nendega viimaste albumite ja tuurideni. Hill, Billy Gibbons ja Frank Beard vedasidki bändi terve aja ning see tegi ZZ Topist ühe rokiajaloo stabiilseima ansambli. „See on klišee, aga me lihtsalt naudime koos mängimist,“ rääkis Hill 2010. aastal ajakirjale Classic Rock. „Armastame seda endiselt ja saame laval olemisest energiat. Lisaks on meil piisavalt palju ühist, kuid oleme ka piisavalt erinevad – see meid seobki.“

Dusty Hill kasvas Dallases ja alustas basskitarri mängimist juba 13aastaselt. „Suurem osa bassimängijaid on kõigepealt kitarristid. Mina polnud. Olin laulja. Kord tulin koolist koju, kodus oli basskitarr ja mängisin samal ööl seda ühes baaris. Ma ei olnud väga hea, kuid õppisin, kuidas laval mängida ja mis seal salata – häbi on hea motivaator,“ rääkis ta aasral 2016.

Bändi esimene album oli edukas, kuid edasised mitte nii väga. 1976. aastal pidasid nad kolm aastat bänditegemisest pausi ja sel ajal töötas Hill Dallase lennujaamas. „Tahtsin lihtsalt normaalne olla ja et inimesed ei arvaks, et olen ennasttäis,“ meenutas mees aasal 2019.

1979. aastal tuli bänd taas kokku ja siis saadi maha hittlooga „Cheap Sunglasses“, superstaarideks tegi neid aga 1983. aastal ilmunud album. 2004. aastal sai bänd Rock & Roll Hall of Fame’ile ka oma tähe.

Viimaste aastate jooksul maadles Hill õlavigastusega ning tal vahetati operatsiooni käigus välja puusaliiges. Mehe surmapõhjus pole teada.