Inimesed

Inga Lunge: „Miks te ometi ei ela sellist elu, mida te päriselt soovite?“ (94)

LISA KOMMENTAAR

Kaidole 12.5328. juuli 2021, 13:59
Jah, muidugi esineb juhtumeid, kus last kodus ühel või teisel moel ahistatakse. Kuid sama võib juhtuda ka kasuperes või lastekodus. Materiaalsed hüved ei ole kõige tähtsamad, kõige tähtsam on turvalisus. Kindlasti on lastekodus töötajaid, kes oma tööd südamega teevad, kuid nii nagu oma last või lapselast, ei suuda keegi armastada. Seal on laps ikkagi üks paljudest. Jah, ma lähtusin üldisest vaatenurgast, erandeid on alati. Oli huvitav diskuteerida.
Kaido28. juuli 2021, 14:26
Materiaalsed hüved polegi kõige tähtsamad, aga see on vajalik, et elus hakkama saada. On väga palju isekaid inimesi, kes toovad lapsi siia maailma juurde, kuigi ise neid kasvatada ei suuda ega taha, aga käituvad nagu nad oleksid suurimad kangelased, et suurt peret omavad või lapsi kasvatada võtavad. Sellega aga ei teha muud, kuid luuakse laste jaoks ebameeldiv olukord.
kuuekümne ühene leebe küünik28. juuli 2021, 13:03
Kõik läheb mööda...
Omalt poolt28. juuli 2021, 10:59
See on teema, mille üle võib palju vaielda. Omast kohast on õigus nii ühel kui teisel. Kõik ei alusta elu ühesuguselt stardipositsioonilt. Lihtsalt mõnele on rohkem antud kui teisele, mitmes mõttes. Ka õnne on elus mõnel rohkem kui teisel. Kellel hea pea ja ise tubli, on eeldusi elus kaugemale jõuda. On neid, kes n.ö. kuldlusikas suus, sündinud. Alati on vaja ka lihtsa töö tegijaid, kuid palgad on Eestis väikesed. Kõigil ei ole tõesti võimalik teha asju või muudatusi, mida nad tegelikult tahaksid. See eeldab soodsate asjaolude kokku langemist, õnne, hakkamist ja riskijulgust. Edu kõigile!
väiksed kastid28. juuli 2021, 13:09
Indias, kuhu nii paljud kipuvad õnne ja vabadst õppe, kehtib kastisüsteem. Kui oled paariana sündinud, eks katsu siis vaišjaks või šuudraks saada. Kui oled jalutuks jäänud, eks katsu tantsijaks saada. Ratastoolitantsijaks ehk... Maresjev sai kah jalutuks lendriks, aga ma ei usu, et I. Lungel on tulnud läbi nii keeruliste vasktorude ronida, Ta ikka pigem elu soosik.. Välimus pluss head geenid pluss tugev iseloom.
Lugeja27. juuli 2021, 15:59
Igaühel on õigus oma arvamusele. Et elus asjad hästi läheksid, peab kõigepealt ise tubli ja tragi olema. On õnn kui ollakse õigel ajal õiges kohas, sellest oleneb palju. Kuid on üks asi, millest on kirjutatud ja räägitud. Mida kahetsevad kibedalt vanurid surivoodil? Seda, et nad pole julgenud teha asju, mida tegelikult tahtsid. Kuid siis on juba hilja.
Tiina-Mary27. juuli 2021, 15:38
Andke Kaidole andeks, ta kõigest 30 ja enamus elust veel elamata, ehk kogemusi napilt. Inga soovitused on küll kenad, et ela nagu soovid mitte nagu peab, kuid kahjuks elu mängib oma reeglite järgi, mitte inimese soovide järgi. Tahaks küll elada nagu väärikas vanaema, kuid kahjuks enda valikul pean elama nagu noor ema. (see ei ole kerge). Valikud, kas lapselapsed lastekodusse või enda kasvatada? Siit küsimus Kaidole, mida tema teeks?
Kaido27. juuli 2021, 16:00
Mulle ei ole küll vaja millegi eest andeks anda. Sinu puhul tundub, et sa oled jälle üks nendest, kes arvab, et vanus loeb nõuannete ja soovituste andmisel kõige suuremat rolli. See, et oled vana ja elu näinud, ei näita nõuande kvaliteeti. Enda valikul pead elama nagu noor ema. Kui sa nendega hakkama ei saa ja nii sinu kui nende elukvaliteet kannatab, siis milleks mõlema osapoole elu ära rikkuda? Kelle jaoks sa kangelast mängid, kui lastel on mujal parem?
Kaidole 16.0027. juuli 2021, 22:23
Selles kommentaaris ajad küll eluvõõrast juttu. Kus oleks sinu arvates lastel parem kui oma vanaema juures, kus neil on oma kodu. Kas arvad tõesti, et lastel oleks lastekodus parem? Au ja kiitus sellele vanaemale, see on kahtlemata tema poolt eneseohverdus oma lapselaste heaks.
Kaido27. juuli 2021, 23:41
Millest sa järeldad, et tal vanaema juures parem on? Lihtsalt sellepärast, et ta on sugulane? Kas sa tead, mis tingimustes vanaema elab? Või on see suva ja saab talle lihtsalt aplodeerida, kui vapper ja tubli ta ikka on, et lapsi kasvatab? Suva laste heaolu, peaasi, et vanaema saaks õnnitleda ja kiita, kui isetu ta on. Paljud vanemad arvavad, et nende lastel on nende juures kõige parem. Aga siis on seal lapsi nii palju, et ei jõua kokkugi lugeda, raha napib ja ema-isa joovad, koju vajab remonti ja muud jamad majas. Aga suva, peaasi, et pere koos on, sest vanemad teavad kõige paremini.
To Kaido 23.4128. juuli 2021, 12:21
Kui palju tead sa üldse lastest? Spetsialistid ja psühholoogid ütlevad, et kõige tähtsam on, et lapsel oleks vähemalt 1 inimene, kes teda armastab! See on lapse kõige suurem vajadus- vajadus läheduse järele. Lastekodus seda pole. Mitte ükski laps ei taha elada lastekodus! Isegi kui seal on ilusam, euroremonditud tuba, ilusamad mänguasjad või riided. See kõik ei kaalu lapse jaoks üles OMA KODU, OMA lähedast armastavat inimest ja privaatsust, mida pakub vaid elu OMA kodus!
Kaido28. juuli 2021, 12:52
Kui palju ma tean lastest? Olen ise laps olnud ja kasvanud üles keskkonnas, mis ei olnud kõige parem ja turvalisem. Jah, absoluutselt, lapsele on tähtis armastus ja turvatunne. Ma ütleks, et on vale väita, et lastekodus seda pole. Eks seda ikka leiab. Ega seal siis vaid kivist südametega ametnikud tööta. Nii mõnedki on sellised, kes jagavad lastele armastust, sest nad vajavad seda. Ma leian, et hooldajal on isekas mõelda, et lapsel on tema juures kõige parem. Keegi ei taha vaesuses vireleda, kui mujal võib parem olla.
Kaido28. juuli 2021, 12:53
Ja ma arvan, et sa üldistad selle oma kodu tähtsusega. On palju lapsi, keda oma kodus seksuaalselt, füüsiliselt ja emotsionaalselt ahistatakse. Kas need lapsed tahavad selles kodus olla? Vaidleks vastu.
to Kaido27. juuli 2021, 14:36
Kes sa Ingale ,et king nii väga pigistab ja pead igale kommenteerijale oma arvamusega vastama? Ära pea end kõiketeadjaks,igal inimesel on oma arvamus! Jääb mulje nagu lapsevanem kaitseks oma last ja see mida laps räägib on puhas kuld ja teised hoidku suud kinni. Teinekord kirjuta ikka oma nime all, siis teame,miks oled nii aldis igale kommijale vastama! Ära mängi peitust,nõme!
Kaido27. juuli 2021, 14:52
Miks ma pean talle midagi olema? Kas on tõesti nii uskumatu teise inimese arvamuse toetamine, kui nende vahel pole mingit seost? Tundub nii. Ma ei ole öelnud, et olen kõiketeadja. Ja arvamuse avaldamisel ning teise maha tegemisel on vahe. Loe, mida Inga kohta kirjutatakse. Ei avaldata lihtsalt arvamust, vaid öeldakse, et Inga ei tea midagi ja ta ei tohiks oma vanust või positsiooni arvestades midagi öelda. Aga ma ju kirjutangi oma nime alt. Aga vaevalt sinu nimi on "to Kaido".
27. juuli 2021, 14:36
Võiks nigeerlastele, kongolastele jms rahvustele ka selliseid loenguid pidada ja sellist küsimust esitada.
Väga privileegipime naisterahvas. 27. juuli 2021, 13:51
ss27. juuli 2021, 13:42
tahaks head töökohta ja palka--ei saa tahaks uhket korterit--ei saa tahaks kenasid riideid--ei saa tahaks korralikku meest--ei ole olemas mitte midagi ei ole sinu enda teha-kahjuks
Kaido27. juuli 2021, 14:05
Mida sa ajad? Kuidas saavad edukad edukateks? Lihtsalt sünnivad sellisteks? Jah, on ka neid, kes raha pärivad, aga on ka neid, kes on end ise üles töötanud. Ja ma ei pea silmas ultrarikkaid. Vaid ka neid, kellel on oma maja või korter või auto või mootorratas või laev. Kust nad küll kõik need saanud on? Eks nad on selle nimel vaeva näinud ja need endale ostnud. Sinu jutt aga sarnaneb laisa inimese omale, kes töö tegemise asemel püüab leida vabandusi oma saamatuse selgitamiseks ning süüdistab teisi enda halvas elukvaliteedis.
Pensionär27. juuli 2021, 15:18
Selleks, et saada head töökohta ja palka, on kõigepealt vaja palju õppida ning omandada hea haridus. Kõik edasine oleneb juba sellest. Aga tööd ja vaeva nõuab see kõik, ilma selleta ei tule midagi. Laiskuse ja saamatusega kaugele ei jõua.
lugesin komme27. juuli 2021, 13:30
Kaido27. juuli 2021, 13:32
Miks peaksin olema? Kui on teine arvamus, siis järelikult on mingi oma agenda?
sööge torti, kui leiba ei ole!27. juuli 2021, 13:19
Kõik on teie eneste kätes!
60+27. juuli 2021, 12:26
Rumal jutt suhu tagasi.Ela 50aastat Lungega(kui elad) ja siis tule siia jahuma.
Kaido27. juuli 2021, 12:45
Kas vanus on ainuke kriteerium määramaks, kelle nõuanne on hea ja kellel halb? Natuke isekas pole nii mõelda? "Mina olen vanem ja tean kõige paremini". No vaevalt.
lgp. Kaido27. juuli 2021, 11:41
ka temast noorem enne mõtleks ja siis ütleks.
Kaido27. juuli 2021, 12:44
Mida ta valesti ütles?
Ma sooviks27. juuli 2021, 10:54
päriselt Ingaga pattu teha, kuidas saaks :)?
lilli27. juuli 2021, 10:45
selles eas inimeselt on nii lapsikut ja eluvõõrast juttu väga naljakas kuulda. loomulikul kõik me püüame elada oma unistuste elu, aga palju see üldse meist endist oleneda saab. Sina ela ja tunne elust rõõmu!
Kaido27. juuli 2021, 11:18
Kuidas eluvõõras? Ta räägib seda oma vaatenurgast. Kas on garanteeritud, et temast vanem annaks paremat nõu?
kessu27. juuli 2021, 10:10
Kas ikka kõik teavad mida tahavad? Tore on kui tahetakse mootorratta load teha, kalale minna, näidelda ja laulda.
Kaido27. juuli 2021, 10:22
See tulebki elu jooksul välja mõelda.
Lumehelbeke sonib27. juuli 2021, 10:05
Lumehelbekese sonimine....umbes sama 'tark', kui keegi näitlejahakatis leelotas olematutest kollidest kapis, peale mida moslemi terroristid tapsid Prantsusmaal 135 inimest...
Kaido27. juuli 2021, 10:22
Kas sa viitad sonimisega sellele, mida sa ise suust välja ajad? Ma ei viitsi seda terroristide asja kontrollida, aga kui see vastab tõele, siis ei saa neid kahte asja omavahel võrrelda. Ühes ütleb inimene, et elage nii nagu tahate, ja teises said 135 inimest surma.
Juta27. juuli 2021, 09:41
Nii tark naine. Võiks hakata suunamudijaks, sest seal pole see maastik väga sisukas ja vajaks korrastamist.
Kaido27. juuli 2021, 10:20
Miks mitte? Sisuloojaid on igasuguseid. Kui inimesed on nõus talle nõuannete eest maksma, siis on see ju väga hea viis, kuidas raha teenida.
Kaido27. juuli 2021, 07:55
Vabandage mind, aga ma pole kaugeltki päris normaalne.
Kaido27. juuli 2021, 10:20
Kes iganes selle kirjutas minu nime alt ei suuda argumenti välja mõelda, võtab teise inimesi nime ning hakkab paugutama. Ju siis keegi, kellel on trobikond lapsi, kellega hakkama ei saa ning oma elu elatakse läbi nende.
"Hea elu" 27. juuli 2021, 00:15
No saab näha, kaua ta sellist elu elada saab!!!!!!!!?Tal mees peaaegu sama vana, kui mõnel isa ja a usalt öeldes ongi isaks paras! Toomas on praegu 59,peaaegu 60 ja veel vanemaks saades tulevad igasugu hädad juurde veel. Eriti, kui mehel kõht punnis ees. See hakkab südamele ka mõjuma kunagi (kui mitte praegu juba). Kas siis hakka b teda põetama või paneb ka HOOLDEKODUSSE, nagu Kaido soovitas? Kaua see hea elu ei kesta Ehk----ÄRA HÕIS KA ENNE ÕHTUT. oma hea eluga!!! !!!!!!, Ja veel-----TIBUSID LOETA KSE SÜGISEL!!!!? Mul pole isikikult Inga vastu midagi, aga see tema nn. "soovitus"..
Kaido27. juuli 2021, 00:24
Toomas 57 ja Inga 40. Kas seda on palju? Kõik on kõvad kriitikud, aga oma elu elada ei oska.
to 'Hea elu'27. juuli 2021, 09:00
Miks sind teiste hea elu nii väga ärritab? Kadedus, kibestumus, rumalus, kurjus?
27. juuli 2021, 14:38
Ära ole isekas! 26. juuli 2021, 22:19
Pole ta midagi erilist saavutanud! Mitte enam 1.nooruses mees, 1 laps (kui ei eksi) ja töökoht teatris. Kas see on tohutu saavutus?! Pigem on saavutus see, kui peres on palju lapsi ja inimene nendega hakkam a saab, lapsed õpivad hästi ja on töökad, aitavad vanemaid. Ja kui ise suudad pete kõrvalt ka tööl veel käia! AINULT ENDALE ELADA, MITTE JAGADA SAAVUTATUT T E ISTEGA.........SEE ON ENESEKESKNE SUHTUMINE! KUI keegi on valinud lasteta elu, siis ei saa sama teiste lt nõuda seda, seda ei saa arvestada HÄSTI TOIMETULEKUKS, sest sa ei pea seda kellegiga JAGAMA!!!!Selles on point!
Ema26. juuli 2021, 22:36
Sry, 2 last. Aga ikkagi pole see midagi erilist. Palju on peresid, kus on 5 6 7 või isegi 10 last, aga need vanemad armastavad oma lapsi mitte pole ISEKAD ENESEARMASTAJAD - -ja imetlejad nagu mõ ned siin. Ei suuda ega taha saavutatut kellegiga jagada, vaid istub ise kõige selle otsas. See pole pooltki seda väärt, mis koos lastega elada ja neid armastada! See on IMELINE, kui pisike laps hakkab oma esimesi samme tege ma, ka veel pisemana...... kui sulle naetatab, hakkab emaga suhtlema, häälitsema, esimesi roomamisi, püstitõusmisi voodi najal, või siis, kui sulle lilli kingib...
Kaido27. juuli 2021, 00:27
To teile mõlemale. Kas inimene peaks end defineerima läbi lapse? Inimene indiviidina pole mitte keegi, vaid tema lapsed on need, kes temast inimese teevad? Seda juttu räägivad inimesed, kes ise pole elus midagi saavutanud, aga lapsi toodavad nagu vabrik püüaks viie aasta plaani täita. Lapse saamine on kerge. Sellepärast igasugused lapsi saavad ja mõnes peres on lapsi vast et kahekordne arv. Aga pere ise vireleb vaesuses ning raske on hakkama saada.
keskmine eestlane26. juuli 2021, 21:42
sest raha pole, kõigile ei jätku...
Kaido27. juuli 2021, 00:28
Seda ütleb inimene, kes ei viitsi pingutada. Toodame ikka lapsi, sest see on ju edukuse ja õnne märk. Suva, et nälg majas ja kodu vajab remonti. Teeme ikka neid lapsi juurde.
to Kaido27. juuli 2021, 14:44
soovitan sul oma jutunurk avada,siis ei pea sa igale kommenteerijale oma arvamusega peale kütta! Imestan,et su nimi Kaido on, jutu järgi rohkem Maali moodi!
Gusja Moskvast26. juuli 2021, 21:20
Ma olen lendur aga pole lennukit ega koera näinud.
Soovin vaikuses elada, et ei peaks motikate müra kannatama26. juuli 2021, 21:05
Ilona26. juuli 2021, 20:46
Miks sa ronid, vaata kui halvasti sinust räägitakse.
.26. juuli 2021, 20:25
Samast kategooriast: Kuninganna : Kui teil pole leiba, siis sööge kooki. Miljonär: Raha pole elus kõige tähtsam. Lunge võiks oma "tarkuseterad" endale hoida, näeks targem välja. See, et sina nii elada saad, ei tähenda, et seda saaks teha inimene, kes hooldab aastaid ainuisikuliselt (teiste hooldajate puudumise tõttu) oma eakaid/puudega/dementseid vanemaid.
keegi26. juuli 2021, 19:41
Ma tahaksin üle kõige lapsevanem olla, aga ei tulnud laps(ed) ei loomulikul teel ega arstide abiga. Ei laenata neid ka ajutiseks enam nii lihtsalt lastekodudest (ja see poleks minu moodi, minu laps). Näiteid kus elu ei võimalda elada seda nii nagu soovime on teistel veel ja veel. Kuidas siis on võimalik elada elu nagu päriselt tahaks, proua teiste õpetaja?
Kaido26. juuli 2021, 19:48
Keda ta õpetanud on, tarkpea? Ta lihtsalt jagas soovitusi. Kui ei tohi süütut soovituski anda, siis varsti ei tohi enam midagi öelda, kuna see ei sobitu kellegi kogemusega.
Suhteliselt vana26. juuli 2021, 21:30
Inimene võiks veidi laiemalt mõelda, mitte nii enesekeskselt! Ta pole küll väga verinoor ja ka mitte nii väga, et võiks siin teisi õpetada endast vanemaid inimesi! Mis see tema sõnavõtt siis muud ol'i, kui mitte õpetamine? Selles eas inimene peaks juba teadma, mida öelda ja mida mitte.!!!!!
Kaido27. juuli 2021, 00:32
To suhteliselt vana. Mida sa räägid? Tema käest küsiti küsimus ja ta andis vastuse. Kas sa üldse artiklit lugesid? Talle ei öeldud, et anna nüüd nõu, kuidas elada, aga vaata, et see nõuanne ei oleks sinust vanematele. Ta ei õpeta kedagi elama, vaid jagab enda filosoofiat teistega. Seda ei pea kuulda võtma. See ei ole seadus ega kohustus. Kui ei meeldi, siis ära pane tähele. Mitte ära hakka anonüümselt kommenteerima.
to Suhteliselt vana27. juuli 2021, 09:01
Aru ma ei saa, mis mõni inimene iga kirjapandud lauset isiklikult võtab ja ennast äärmiselt puudutatuna tunneb.
Arts26. juuli 2021, 19:11
Tartust. Näolappi sul on aga koletu kõhna naine oled.
Nii ja naa26. juuli 2021, 21:33
Ilu on vaataja silmades🥴! Selle eest on ta mees kõhukas. Mulle jälle selline mees ei meeldi🤔Nokk kinni, saba lahti ja sabaz kinni, nokk lahti!
Kaido27. juuli 2021, 00:33
Mis ta mees asjasse puutub? Inga ju räägib siin. Ta isegi ei maini Toomast. See näitab, et kui tahta ikka teist inimest maha teha, siis ei mõelda loogiliselt.
Utreeritult soovitab26. juuli 2021, 18:54
Inga kiilaspäistele soengu tegemiseks harja või kammi kasutamist, jalututele kõrgushüppega tegelemist, hambututele pähklite krõbistamist ja palgavaestele uhke villa ostu Marbellasse. Kõik muidugi südamest tulevad soovid ja teevad inimeste elu helgemaks.
Kaido26. juuli 2021, 19:06
Sellist juttu räägib inimene, kes ei ole enda eluga hakkama saanud ja süüdistab enda ebaõnnestumistest ja ebakompetentsuses teisi. Selle asemel, et end käsile võtta ja oma elujärge parandada, otsitakse vabandusi, miks elu on selline nagu on.
naine26. juuli 2021, 18:46
Naiivne küsimus elatanud inimese poolt. Enamus ei ela sellist elu nagu päriselt soovitakse, kuna sissetulek on väike, pangavõlad kaelas ja raha niigi vähe.
Kaido26. juuli 2021, 19:05
Miks on pangavõlad kaelas? Kes selles süüdi on? Miks on raha vähe? Seda peab endalt küsima, mitte teisele etteheiteid tegema. Ei ole vaja üle enda võimete elada.
Kaidole27. juuli 2021, 14:47
Väga lapsik ja nöme26. juuli 2021, 18:41
Ega sa ikka niiväga ei ela elu, mida soovid, kui lapsinvaliid hooldada vöi dementne vanem. Vöi oled ise raske puudega.
Kaido26. juuli 2021, 19:04
Mis asi on lapsik ja nõme? Et ta jagab soovitus? Neid ei pea täitma, see on lihtsalt soovitus, mitte seadus. Muidugi võib ette lugeda terve trobikonna põhjuseid, miks inimene ei saa nii elada nagu tahab. Raseduse alguses saab teha geenitesti, et kontrollida, kas laps on terve. Kui ei ole, siis saab abordi teha. Vanainimene saab panna hooldekodusse. Kui oled ise invaliid, siis on peas teised mõtted ja mured. Kõik on valikute küsimus.
Süda sees26. juuli 2021, 21:44
Kaido, sa oled ilselt südametu ja kalk inimene, kui nii ütled oma kommentaarides. Pole nagu kuulnudki, MILLINE OLUKORD ON EESTI HOOLDEKODUDES! ÜKSKI INIMLIK INIMENE---POEG VÕI TÜTAR EI PANE OMA VANEMAID SELLISESSE HOOLDEKODUSSE!!!!!!!!!!!!!!PEA LEGI----hooldekodu koht maksab juba korra liku kohatasu 800-----1000eurot!!!!!Kust võtab inimene selle raha, kui ta töötab kasvõi miinimumpalgaga, või nä iteks ka 700 euro eest?! Ka paljudel vanakestel endil pole aastatega sellist raha olnud võimalik teenida, sest sel ajal polnud palgadki nii suured, et sealt midagi kõrvale panna!!!!!!!!!l
Kaido27. juuli 2021, 00:41
Süda sees, kust pärievad sinu andmed? Ma vaatasin mõned nädalad tagasi kümne aasta tagust saadet, kus mehe käest küsiti, kas sa paneksid oma ema hooldekodusse. Ta vastas jah. Ema, kes oli täie tervise juures ja kuskil 70. aastates, küsiti, mida ta poja kommentaarist arvab, ja ema ütles, et ta oleks hooldekodusse minekuga nõus, sest ei taha lastel jalus olla. Aga sina vist mõtled, et sa oled kõige tähtsam ja oma laps peab oma elu ohverdama ja sinu eest hoolitsema. Kas sa mõtled need hinnad välja või on sul korralikud allikad ka?
Hehh26. juuli 2021, 18:37
No ei saa kõik inimesed elada nagu hing ihaldab. Enamusel meis on siiski realistlik elukäsitlus ja kohusetunne, mis sunnib kordama ja kordama neid nn "harjutusi iseseisvaks eluks".
Kaido27. juuli 2021, 00:42
Saab, kui oskad planeerida ja oskad saavutada seda, mida soovid. Umbes 90% tõesti vireleb ja vingub. Ülejäänud oskavad enda elujärge parandada.
26. juuli 2021, 17:31
Ingal on õigus. Mina võin öelda, et olen teinud tõesti asju, mida tegelikult soovisin. Olen teinud ebatraditsioonilisi, julgeid ja riskantseid otsuseid, mis läksid õnneks. Tulin ära töölt, mis ei meeldinud. Ei saa aru nendest, kes n.ö. surmatunnini tööd rügavad. Ma ei pea vanaduses kahetsema, et pole julgenud elada.
Erinevad võimalused26. juuli 2021, 21:51
Ilmselt siis on olnud ka vastavaid võimalusi mida KÕIGIL TEISTE L EI OLE! SELLISED inimesed ongi enamasti kuidagi teistsugused! Vbl sul pole oma peret, meest, lapsi, elad üksi või on sul vanemad, kes on pard mal järjel, kui teistel. Sõltub ka iseloomust, milline inimene on. Need on omadused, mida ei saa ja ei pea kõigil teistel olema! Tingimused on ka teistsugused ja nii ei saagi kõigilt ühe mõõdupuuga nõuda!!!!!!!
Kaido27. juuli 2021, 00:46
Erinevad võimalused, milleks lapsi teha, kui sa ei ole selleks majanduslikult ja emotsionaalselt valmis? Miks võtta endale partner, kelle üle peab vaatama ja kes endaga hakkama ei saa? Mõtle natuke sellele. Kui sa tahad elada vanade kommete järgi, kus lapsed, pere ja abikaasa on kõige tähtsamad ja isiklik õnn on teisejärguline, siis ei maksa kritiseerida neid, kes teisiti elavad. Kui inimesel pole pere, lapsi, ta elab üksi ja saab majanduslikult endale kõike lubada, siis see ei tähenda, et ta vanemad kohe rikkad oleksid. See võib ka viidata, et inimene on end ise heale järjele aidanud.
To Erinevad võimalused27. juuli 2021, 14:03
Mul on olnud pere, laps on täiskasvanud ja tal ammu omal pere. Olen elanud kokkuhoidlikult ja suutnud säästa, mida paljud ei suuda. Ma ei kipu kedagi õpetama ega ütlema, mida keegi peaks tegema. Lihtsalt olen väga rahul, et olen julgenud oma elus muutusi teha.
26. juuli 2021, 17:00
Miks Inga Lunge ei loobu näitleja ametist? Kui ta oskab laulda paremini, kui näidelda
Jorma26. juuli 2021, 17:12
Ei ütleks. Kihnu Jenkas jäi ta hääleke ikka lahjaks.
laulmises samuti vilets26. juuli 2021, 18:08
Miks ta arvab, et ei elata nii nagu tahetakse? Täpselt nii me elamegi.
Kaido26. juuli 2021, 19:02
Kas kõik inimesed elavad nii nagu nad tahavad? Või elavad nad nii nagu saavad?
Kehva laulja26. juuli 2021, 21:55
No see on suhteline! Ühele meeldib üks ja teisele teine! Minu meelest mängib ta paremini , kui laulab. Hääl pole just kõige parem. Viisipidamine ei tähenda veel seda, et hästi laulab. Staarisaates kukuks ta läbi!
Sopran26. juuli 2021, 22:44
Ega ikka ei oska küll! Hääl on üsna kehva. Staarisaatest ta edasi ei saaks, hääl on nõrk. Selle kohta öeldakse VÄIKE HÄÄL. VIISIPIDAMINE JA laulmine on 2 eri asja. Ta võib ju pingutada, aga see pole loomulik. Näitleb paremini, kui laulab. Ju siis on kõrvakuulmisega asi viltu🥴.
kahjuks26. juuli 2021, 23:21
nätlejana tuimavõitu, igav ja eripäratu
Kaido27. juuli 2021, 00:49
Sopran, sina oled muidugi see suur kriitik meil. Pöördugem ikka ja alati meie anonüümse soprani poole, sest tema teab, mis maitse teistel inimestel on.
eluvõõras inimene26. juuli 2021, 16:59
Teen mis tahan.....elan elu, millist ise tahan.... no on ikka eluvõõras üleskutse!
Leiutaja26. juuli 2021, 16:56
Ära sa märgi! Kus nüüd tuli jalgratta leiutaja välja! Ta alles nii noor inimene, ei tea elust paljusid asju! Elab ilmselt mugavat elu, mida kõik endale lubada e i saa!!! Saagu natuke vanemaks, siis mõistab , kuidas eksis! Eks mõnigi inimene tahaks suurt palka, aut ot, lubada sanatooriumeid jne., aga pole võimalik, sest vaja lapsi koolitada, riideid--jalanõusid ja koo'itarbeid osta. J a need viimased on aasta--aastalt kallimad.Ei saa olla nii isekas, et AINULT ENDALE MÕELDA! ENNE ta meeldis mulle, aga nüüd....... ☹️
Irw26. juuli 2021, 17:28
Keegi ei käse lapsi saada kui rahakott ei võimalda. Mina nt jätsin lapsed saamata, sest tahtsin omale võimalikult mõnusat ja head elu.
Kaido26. juuli 2021, 17:45
Asjade soovimine ja nende poole püüdlemine on kaks eri asja. Kui sa ikka ei tee midagi selleks, et endale autot või sanatooriume lubada, siis ei ole siin midagi kobiseda. Sa ütled, et ta on noor, aga ometi on ta palju jõudnud. Ning olen Irwiga päri, kui ikka laste saamiseks valmis pole, mida sa toodad neid? Saa kõige pealt ise hakkama. Mul ka lapsi pole ja sellega palju muresid vähem.
Agga26. juuli 2021, 18:29
Aga tal ju vanainimene kõrval,kes tarkusi õpetab.
Armasran lapsi! 26. juuli 2021, 22:05
Siis oled isekas ja enesekeskne inimene! Selliste inimeste kohta öeldakse EGOMANIAK!!!!!!? EKS siis hiljem ole näha, kui vanemaks jääd ja ükskord koguni pensionile, kas tegid NII ÕIGE VALIKU!!!!! PRAEGU VEEL oled ilmselt noor ja jõudu täis, aga sa ei või iial teada, mis edasi saab? Kui midagi juhtub ja päris ISE ENAM KÕIKE EI SUUDA, mis siis teed?! Raha pole igavene, alati ei saa KÕIKE RAHA EEST OSTA! KES sind siis aitab? Inimesed ei saa lapsi mitte ainult saamahimust ja kasu pärast, vaid nad ARMASTAVAD LAPSI! AGA SINA ILMSELT MITTE, KUI SELLISE OTSUSE TEGID. SA OLED ISEKAS!
Inimlik26. juuli 2021, 22:53
Irwile---sa oled eneseimetleja ja egoist kes ainult endale mõtleb! Kunagi veel kahetsed seda, küll näed! Sinusugused on ennegi oma otsuseid k ä hetsenud. Ja valusalt. Kõik õnneks pole sinusugused! Midagi on sinuga väga viltu,asi pole õige. Kas su v a nemad on su liiga ära hellitanud või milles asi!? Või oled rikkurite võsuke ja ei oskagi teisi enda ümber näha ega nendega arvestada.
Kaido27. juuli 2021, 00:52
Kuule, armasan lapsi, vaata natuke, kuidas sa end väljendad. Ehk see ongi laste liigtootmise taha jäänud. Ma olen 30 ning jah, ma ei taha lapsi. Vähendavad võimalusi enda elu elada. Aga mulle pakub huvi sinu loogika: kui lapsi ja peret ei taha, siis sul endal pole väärtust. See ütleb mulle, et sa ise inimesena ei ole mitte midagi väärt ega midagi saavutanud, sinu kogu olemus on sinu lapsed. Ja see on väga nukker olukord. Ehk oleksid pidanud end enne inimesena leidma ja avastama, kui tood siia ilma lapsi, kelle vanemal pole midagi muud maailmale pakkuda kui vaid lapsi juurde toota.
Kaido27. juuli 2021, 00:55
Inimlik, et kui inimesel on raha, siis ta ei suuda teisi mõista? Loe Irwi mõtet veelkord, siis sa saad ehk aru, et ta just laste heaolule mõtlebki. Mis tuua laps keskkonda, kus vanemad näevad ränka vaeva, et hakkama saada? Kus söök või puhtad riided on haruldased? Irw mõtleb nii enda kui laste heaolule. On inimesed, kes teavad, et nad ei ole head vanemad, seega nad ei too siia ilma lapsi katsekutse eesmärgi. Kui ikka endasse usku ei ole, siis ei pea laps olema laborirott, kelle peal püütakse midagi tõestada.
Irwilt @ armastan lapsi27. juuli 2021, 01:25
Isekas on oodata, et kui vanaks saad siis on lastel kohustus sinu eest hoolitseda. Samuti on isekas arvata, et lapsed peavad sinu raha taga virelemist vaatama ja ise ka virelema. Vot see on isekas. Isekas on toota maailma, kus niigi palju kodutuid lapsi veelgi lapsi juurde, et oleks ikka OMA. Et ära tule mulle isekusest palun rääkima.:D :D :D
Lastetu Irw27. juuli 2021, 01:31
Ps, naljajas on neid titemammasid vaadata, kes koguaeg aina vinguvad kuidas pole raha, kuskil käia ei saa, jne. No kes on küll süüdi ja kes on käskinud sellise elu omale valida? Elu ei seisne ainult laste sünnitamises ja nende kasvatamises. Tean mitmeid, kes on otsustanud sellest pullist loobuda ja on väga rõõmsad, elavad endale ja täiel rinnal. Ka minu oma tädi oli lastetu ja ei olnud vanaduses üksinda. Ega see kui te lapsed saate ei tähenda, et nad vanaduses teie eest hoolitsevad. Lapse saamine on tingimusteta andmine, isekas on oodata ja loota, et ta teile midagi vōlgneb.