Inga Lunge

Foto: Aldo Luud
Inimesed
26. juuli 2021, 16:23

Inga Lunge: „Miks te ometi ei ela sellist elu, mida te päriselt soovite?“ (94)

Nädalavahetusel toimus Haapsalu linnuses enesearengufestival Hea Elu, kus 12 tunni jooksul astus üles 12 esinejat, teiste seas Inga Lunge, Mihkel Raud, Raivo Ilmsalu, Merike Villard, Merit Raju ja Roland Tokko, kes jagasid häid mõtteid ja ideid, kuidas viia oma elu järgmisele tasemele. Inga Lunge esines teemal „minu kirg.“

Inga jaoks on inimesed väga huvitavad ja ka ta ise on enda jaoks päris huvitav. „Me käime küll koolis, aga keegi ei õpeta meid iseennast tundma, justkui see polekski oluline,“ tõdes ta ja lisas, et peame ise hakkama uurima, mis meie sees toimub, et jõuda oma kireni.

„Elukutse on kutsumus. See on miski, mida sa tahad teha. Töö on see, mida sa ei taha teha ja elukutse on see, mida sa tahad teha,“ sõnas Inga. Vahel ütleme „pean,“ vahel „tahan.“ Tahe on see, mis paneb rattad käima. „Tahan“ asjad annavad energiat, „pean“ asjad võtavad energiat. Inga soovitab kõik „pean“ ülesanded oma elust ära kustutada ja teha asju ainult siis, kui neid päriselt teha tahad.

„Uskuge mind, kui teete seda, mida päriselt teha tahate, siis loksub kõik paika,“ oli Inga veendunud. Kui oled mugavustsoonis kinni, siis mõtle, mis on esimene samm, mis sa saad teha.

„Te olete olemas. Teil on see üks elu ja teil on kõik võimalused, et teha kõike, mida te tahate. Miks te ometi ei ela sellist elu, mida te päriselt soovite? Mis siis, kui päris lõpus öeldakse teile, et see siin oligi paradiis ja te võisite elada täpselt sellist elu, nagu ise tahtsite, aga te lihtsalt ei teinud seda?“ jagas ta mõtteainet.

Perekond Lunge koerakutsikas Berni alpi karjakoer Rolls Roys.

Foto: Aldo Luud