Edgar Savisaar

Foto: Martin Ahven
Inimesed
26. juuli 2021, 14:14

Edgar Savisaar kannatas praamiõnnetuse tagajärgi: kurtsin bürokraadile, et jalg ei ole veel kasvama hakanud (54)

Kolmapäeval juhtunud Tõllu praamiõnnetuse tagajärgi kogesid tuhanded inimesed, kes soovisid väina ületada. Üheks kannatajaks oli ka Edgar Savisaar.

Endine poliitik sõitis reedel Saaremaa ooperipäevadele, kui tõrkus probleemi otsa. „Invaliididele oli küll lubatud ilma järjekorrata peale saada, kuid bürokraatlik valvemees nõudis minult vastavaid pabereid invaliidsuse kohta ning tahtis teada, kas mul on raskekujuline või kergekujuline invaliidsus. Kurtsin talle, et jalg ikka veel ei ole mul kasvama hakanud,“ kirjutas Savisaar sotsiaalmeedias.

Ratastooli kasutav Savisaar tõdes, et Tiiu praami toomisega Virtsu-Kuivastu liinile tehti kahju hiidlastele. Poliitiku sõnul peaks valitsus hiidlaste ees vabandama. „Mina igatahes teen seda, kuigi ma pole valitsuses. Ma ei mõista, miks ei algatatud kriminaalasja selle suhtes, miks lasti merele praam, mis ei olnud töökorras,“ kirjutas Savisaar.

Samas tõdes poliitik, et ooperietendus oli võrratu ning järgmisel päeval toimunud Ain Angeri juubeligala vääris suurejoonelist nimetust.

Pärast Saaremaa muusikaelamusi probleeme mandrile jõudmisega polnud. „Pühapäeva hommikul asusime tagasiteele. Ilma probleemideta,“ sõnas Savisaar.