VIIMANE ROLL: „Kadunud kodu“, milles tegi kaasa ka Aleksander Eelmaa, oleks algselt pidanud etenduma mullu suvel, tähistamaks ühtlasi Saueaugu Teatritalu 20. tegutsemisaastat ja Ernst Enno 145. sünnipäeva. Teisipäeval esietendunud lavastust, mis oli järgmise kuuni välja müüdud, edasi ei mängita.

Foto: Siim Vahur
Inimesed
23. juuli 2021, 07:46

Päev pärast lavastuse „Kadunud kodu“ esietendust Saueaugu Teatritalus suri näitleja Aleksander Eelmaa (6.11.1946 – 21.07.2021)

Lavastaja Margus Kasterpalu: „Tegime esietenduse ära ja järgmisel hommikul Sass lihtsalt ei ärganud enam.“ (2)

„Tegime „Kadunud kodu“ esietenduse ära ja järgmisel hommikul Sass lihtsalt ei ärganud enam,“ ohkab Saueaugu Teatritalu peremees ja lavastaja Margus Kasterpalu. „Kiirabi käis siin, arstid tuvastasid, et Sass on lahkunud. Vast on tal seal kuskil mujal parem.“ Kasterpalu ei salgagi, et talle on see hommik andnud elu hullima kogemuse. Lahkus mitte üksnes erakordne näitleja, vaid ka erakordne inimene. Ootamatult. Veel esietendusel olnud 74aastane Eelmaa hiilgevormis. Nagu alati.

„Neid etendusi rohkem ei tule. Andsime teada, et need jäävad ära,“ lausub Kasterpalu nukralt. „Praegu ei tea midagi, aga võib-olla kunagi mängime „Kadunud kodu“ Sassi mälestusetenduse vormis.“ Sellest aga on Kasterpalu sõnul vara kõnelda.

Edasi lugemiseks: