Keit Pentus-Rosimannus

Foto: Renee Altrov/ Stenbocki maja
Inimesed
22. juuli 2021, 20:54

Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus: sünnituspuhkuse alguses tuli telefonikõnesid ja e-kirju üsna katkematult (6)

Sünnituspuhkusel viibiv rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus (45) on võtnud abikaasa Rain Rosimannusega (52) kuumast ja ilusast suvest maksimumi, et nautida viimaseid nädalaid kahekesi olemist – paari esimene laps peaks sündima juba augustis.

"Oleme piirangutest vabanemise järel käinud päris palju Eestimaal ringi, hoidunud südapäeva päikesest, aga saanud osa suveetendustest, kontsertidest ja toidukultuurist,“ loetleb minister.

Ometi võttis töörutiinilt puhkuse lainele üleminek tal omajagu aega: „Sünnituspuhkuse algus oli tõesti selline, et telefonikõnesid ja e-kirju oli üsna katkematult. Kiireid asju aitan lahendada ikka, aga praeguseks olen küll eelkõige läheneva elusündmuse lainel. Asendamine on korraldatud nii nagu see tavapuhkuste ajalgi käib. Ma ise olin vahetult enne dekreeti mõnda aega näiteks korraga nii rahandusministri-, ettevõtlusministri-, riigihaldusministri ülesannetes.“

Refereeritud artikli täistekst Kroonikas.

„Lapsest ja kasvavast perest oleme unistanud pikalt ja praegu täidab meil omavahel oldud aega lihtsalt väga ilus ootusärevus,“ on Keit Pentus-Rosimannus varem Kroonikale jutustanud.

Keit Pentus-Rosimannus ja Rain Rosimannus on koos juba 22 aastat. Nad abiellusid 2012. aastal. Rainil on ka varasemast abielust kaks täiskasvanud poega.

Peaminister Kaja Kallas jagas kevadel sotsiaalmeedias: „Kui jaanuaris valitsust kokku panin ja tegin Keit Pentus-Rosimannusele ettepaneku võtta rahandusministri kõrge vastutusega töö, rääkis Keit mulle kohe oma sel hetkel veel varajases faasis lapseootusest. Olin selle usalduse eest tänulik. Lapseootuse kõrvalt on ta pannud kokku lisaeelarve ja riigieelarve strateegia neljaks aastaks ning on olnud väga hea rahandusminister. Naised on ägedad! Nagu Keit ütles, jätkab ta tööd, kuniks saab, vahepeal asendab teda vajadusel Maris Lauri. Hea meel Keidu ja tema suureneva pere üle. Palju õnne!“