Tõnu Aare

Foto: Stanislav Moškov
Inimesed
22. juuli 2021, 18:17

Lähedased arutavad, kas tasuks uurida Tõnu Aare surma ja vaktsineerimise seost (100)

Juba siis, kui Tõnu Aarel vaktsiini saamise järel tekkinud kehv enesetunne aina kestis ega üle läinud, arutles pere omakeskis, kas sellise haiguslooga inimese organismi üldse tohib vaktsiiniga ärritada. Tõnu onupoeg Martin Aare kirjutas kunagisele Eesti peaepidemioloogile Kuulo Kutsarile, kes pakkus välja, et Tõnul võis eriti vähiravi järel olla immuunpuudulikkus, mistap ei tohtinuks talle vaktsiini üldse manustada, vahendab Eesti Ekspress.

„Ma sain aru küll, et tema enesetunne väga hea ei ole. Lähiajal sai Tõnu teise vaktsiinisüsti ja pärast seda ta ka end hästi ei tundnud. Eks tal mõned tervisehädad olid ja ta oli siiani kõva suitsumees ka,“ rääkis Tõnu Aare endine bändikaaslane Jaan Kirss eile Õhtulehele.

Eesti Ekspress kirjutab, et 10–15 aastat tagasi sai Aare mõne aasta pikkuse vahega kaks infarkti ja umbes viie aasta eest diagnoositi tal eesnäärmevähk, millest aga ravi vabaneda aitas. 10. juulil käis Tõnu Aare perearsti juures teist vaktsiini saamas ja tema enesetunne ei olnud pärast seda hea – meest vaevasid väsimus, rammestus ja loidus ning seda kuni surmapäevani.

Aare surma seost vaktsiiniga ei ole ükski ametkond Eestis veel uurinud ja pere alles kaalub, kas esitada ravimiametile avaldus uurimise alustamise kohta.

Refereeritud artikli täistekst Eesti Ekspressis.

Ansambli Apelsin asutaja Tõnu Aare suri 21. juulil.