Foto: Stanislav Moškov
Inimesed
10. august 2021, 10:03

Helgi Sallo tähistab 10. augustil 80. sünnipäeva. Taasavaldame sel puhul 16. juulil ilmunud intervjuu.

ÕL ARHIIV | Helgi Sallo: „Olen omal ajal lahkumisavaldusi kirjutanud terve posu. Tuled öösel teatrist koju, nutad ja kohe kirjutad lahkumisavalduse – ma ei kõlba selle töö peale!“ (5)

„Olen omal ajal lahkumisavaldusi kirjutanud terve posu,“ naerab Estonia kuldaegade operetiprimadonna, nüüdne näitleja ja näitejuht Helgi Sallo. „Ikka siis, kui mõni proov on lootusetult lumes, et kohe õudne. Tuled öösel teatrist koju, nutad ja kohe kirjutad lahkumisavalduse – ma ei kõlba selle töö peale! Elukaaslane ütles alati, et oodaku ma hommikuni ja ärgu ma seda kohe öösel posti panema jooksku.“ Lahkumisavaldusi kogunes ajapikku terve pakk. Sahtlisse. „Lõpuks sai need kõik ära põletatud!“

Eks heitumistel oli ka põhjusi. Eriti nende proovide aegu, kui noor artist rolliga vaevles. „Kogu oma nooruse aja jätsin väga kuraasika inimese mulje, aga see oli tegelikult lihtsalt minu kaitsekilp, sest ma pelgan inimesi,“ tunnistab Helgi. „Ega ma väga kõrvetada ole saanud, kuid on olnud juhuseid, mil olen inimest usaldanud ning tema on seda ära kasutanud. See on nii valus pettumus.“ Pärast selliseid hetki enam naljalt südant vallale löö.

Edasi lugemiseks: