Itaaliale tänavuse Eurovisioni võidu toonud ansambel Maneskin.

Foto: AFP/Scanpix
Üritused
15. juuli 2021, 10:54

Eurovisioni võõrustajaks pürgib lausa 17 Itaalia linna

Itaalia tegi tänavu ajalugu, kui võitis nii Eurovisioni kui ka jalgpalli EM-i. Nüüd on lõppenud linnade esitamine Eurovisioni võõrustajalinnaks ning sellele auväärsele kohale pürgib lausa 17 Itaalia linna.

Maailma suurimat lauluvõistlust soovivad võõrustada Acireale, Alessandria, Bertinoro di Romagna, Bologna, Florence, Genova, Jesolo, Matera, Milano, Palazzolo Acreide, Pesaro, Rimini, Rooma, Sanremo, Torino, Trieste ja Viterbo.

Edasi tuleb linnadel EBU-le esitada detailsed dokumendid. EBU ja Itaalia ringhääling RAI valivad korraldajalinna augusti lõpus.

Selleks, et Eurovision enda juurde meelitada, peavad olema täidetud mõned väga olulised tingimused, et üritus sujuks mugavalt nii osalejatele kui ka külastajatele. Näiteks peab rahvusvaheline lennujaam asuma linnast maksimaalselt pooleteise tunni kaugusel, võõrustajalinnas peab võistluspaigale lähedal olema saadaval vähemalt 2000 hotellituba ja loomulikult võimekas infrastruktuur, et suurüritust korraldada.

Ka võistluspaik peab olema sobiv - võistlus peetakse alati siseruumis ja seal peab olema õhukonditsioneer. Võistluspaik peab mahutama vähemalt 8000-10 000 inimest, samuti on vaja piisavalt suurt ruumi, et ära mahutada kogu produktsioonimeeskond ja tehnika.

Üks kõige olulisemaid tingimusi on see, et võistluspaik peab Eurovisioni korraldusmeeskonna käsutuses olema väga pikka aega - juba kuus nädalat enne Eurovisioni algust, kaheks nädalaks võistlusperioodil ning ka nädal pärast finaali, et kõik kola kokku pakkida.