Lea Seydoux

Foto: AFP/ SCANPIX
Film
12. juuli 2021, 12:23

Cannes'il osalema pidanud näitlejanna Lea Seydoux andis positiivse koroonaproovi

Prantsuse näitlejat Lea Seydoux'i (36) saab sel nädalal Cannes'i filmifestivalil näha lausa neljas linateoses, kuid täht ise ilmselt end kinolinalt vaatama ei pääse, sest tema koroonatest oli positiivne.

Lea Seydoux on koroonaviiruse vastu kahe doosiga vaktsineeritud ja ta põeb viirust asümptomaatiliselt, kirjutab BBC. Õnneks sai näitleja nakatumisest teada enne festivalile minekut. Ta plaanib Cannes'i reisida vaid juhul, kui tema arst selleks loa annab.

Prantsuse Rivieral toimuv filmifestival käib täiel rinnal ja korraldajad rõhutavad, et neil on nakatumise vältimiseks kasutusel ranged meetmed. Festivali direktor Thierry Fremaux lükkab ümber kõik kuulujutud, mis suursündmuse ümber tiirlevad. „Tegime eile festivalikülastajate seas üle 3000 testi, millest ükski polnud positiivne,“ märkis ta. „Me peame selle välja tooma, näitamaks, et kuulujutud „Cannes'i koldest“ on alusetud.“

Täna linastub Cannes'is režissöör Wes Andersoni „The French Dispatch“, kus löövad lisaks Seydoux'ile kaasa veel mitmed kuulsad näitlejad. Filmi esilinastust on pandeemia tõttu juba mitu korda edasi lükatud. Neljast filmist kolm, kus Seydoux mängib, on nomineeritud parima filmi kategoorias.

Lea Seydoux on juba ühel korral Cannes'i filmifestivalil kuldse palmioksa võitnud. Seda 2013. aastal filmiga „Blue is the Warmest Colour“.