Näitleja Seidi Haarla, rezissöör Juho Kuosmanen, näitleja Yuriy Borisov, näitleja Dinara Drukarova, näitleja Tomi Alatalo, produtsent Jussi Rantamäki..Foto: Erlend Štaub
Inimesed
11. juuli 2021, 10:38

GALERII | ÕL CANNES'IS | LÕPUKS! Eesti kaastoodetud film võistleb peaauhinna nimel: vaata, kes kodumaistest nimedest esilinastust väisasid (5)

Cannes'i filmifestivalil esilinastus 10. juulil Soome-Eesti-Venemaa-Saksamaa koostööfilm „Kupee nr 6“ („Hytti nro 6“), mille režissöör on Juho Kuosmanen ja stsenaristid Livia Ulman ning Andris Feldmanis. 

„Kupee nr 6“ tegevus toimub 1990ndatel aastatel, mil noor soomlanna läheb rongireisile Jäämere-äärsesse sadamalinna Murmanskisse, et põgeneda keerulise armusuhte eest Moskvas. Pikal rongireisil on ta sunnitud jagama kupeed tahumatu vene kaevuriga. Ootamatu kohtumine sunnib kupee number kuus asukaid seisma silmitsi oma üksindusega ja igatsusega inimliku läheduse järele.

Eesti poolt on meeskonnas lisaks stsenaristidele ja kaasprodutsendile veel kostüümikunstnik Jaanus Vahtra, grimmikunstnik Liina Pihel, režissööri 1. assistent Ralf Siig, režissööri 2. assistent Maria Kljukina ja Eesti tegevprodutsent Anneli Savitski.

Punasel vaibal särasid ja olid kohal kultuuriminister Anneli Ott, produtsent Riina Sildos, Eesti Filmi Instituudi juhataja Edith Sepp. Lisaks veel Tiina Lokk, Tristan Priimägi, Maria Ulfsak-Šeripova , Piret Tibbo-Hudgins ja Ivo Felt.

Vaata galeriist, kes punasel vaibal särasid!

Loe, kuidas filmi tehti SIIT.