Bruce Lee 1973. aastal.

Foto: AP/Scanpix
Inimesed
10. juuli 2021, 12:00

KARM PALJASTUS: Bruce Lee oli salanarkomaan! (3)

1973. aastal vaid 32aastaselt surnud filmitähe Bruce Lee kohta on ilmsiks tulnud midagi uut. Surmaeelsed kirjad paljastavad, et madinafilmide staar oli uimastisõltuvuses.

Kirjad, mis Lee kirjutas oma sõbrale ja kolleegile Robert Bakerile, paistavad Femalefirsti andmeil mõista andvat, et Baker varustas Hiina päritolu Hollywoodi tähte 1969. aastast peale mitmesuguste meelemürkidega, sealhulgas kokaiini ja LSD-ga.

Kirbuturult avastatud kirjad on parasjagu Dallase oksjonimajas enampakkumisel. Firma Heritage Auctions on kirjutiste autentsuse tuvastanud. „Need kirjad näitavad, et Bruce Lee varjas plahvatuslikku saladust,“ ütleb oksjonimaja esindaja.

Ühes kirjas palub Lee Bakerilt kokaiini - tema väitel peaks see aitama tal uueks filmiks valmistuda. „Olen õudse laksu all, aga töötan ühe uue tegelaskuju kallal … Natuke kokat tuleks kasuks …“ Kuigi mõnes kirjas oli juttu ka uimastite mahajätmisest, palus Lee 1972. aastal USAst Hongkongi kolides, et Baker annaks talle nõu, kuidas sinna laevaga kokaiini toimetada.

Baker ise suri 1993. aastal 52 aasta vanusena.