"Ahed’s Knee" filmi meeskond.Foto: Erlend Štaub
Inimesed
8. juuli 2021, 19:32

GALERII | ÕL CANNES’IS | Kuldse Palmioksa nimel asuvad võistlema kaks emotsionaalset draamat: mõlemas filmis seistakse silmitsi surmaga

Cannes’i flmfestivalil võistlevad peaauhinnale ehk Kuldsele Palmioksale draamafilmid „Ahed’s knee“ (Ahed’ jalg – toim.) ja „Everything Went Fine“. Filmi meeskonnad astusid täna täies hiilguses kaamerate ette.

Filmi „Ahed's knee“ režissöör on Nadav Lapid. Film räägib Iisraeli filmitegijast, kes jõuab kõrbe kaugemasse külakesse ühte oma filmi esitlema. Seal kohtub ta kultuuriministeeriumi ohvitseri Yahalomiga ja leiab end võitlemas kahte juba kaotatud lahingut: üht oma riigi vabaduse ja teise ema surma vastu.

„Everything Went Fine“ on prantsuse draamafilm, mis valmis režissöör François Ozoni poolt. See põhineb Emmanuèle Bernheimi romaanil „Everything Went Well“. Selles mängivad Sophie Marceau, André Dussollier, Géraldine Pailhas, Charlotte Rampling, Hanna Schygulla, Éric Caravaca ja Grégory Gadebois.

Filmi keskmes on Bernheim. Ta seisab silmitsi isa André halveneva tervisega, kes palub abi meditsiiniliselt abistatud enesetapu sooritamisel.

Kaamerate ette astusid ka Iisraeli filmi „Black Notebooks“ ja esmasitlusele tulevate ulmefilmi „After Yang“ ja USA dokumentaali „The Velvet Underground“ tegijad.

Pilku püüdsid Bangladeshi filmi „Rehana Maryam Noor“ ning filmide „Onoda“ ja „Jane by Charlotte“
näitlejad.

Charlotte GainsbourgFoto: Erlend Štaub