SUPERMODELL: USA supermodell Bella Hadid astus „Annette'i“ seansi eel punavaibale Gaultier' kleidis, mis on pärit prantsuse moelooja 2002. aasta kollektsioonist.

Foto: Erlend Štaub
Inimesed
7. juuli 2021, 21:04

Mullu ära jäänud Cannes'i festival sai glamuurse avapaugu

„See kõik on väga liigutav. Kinomaailm tuleb uuesti kokku.“

Punane vaip maha ja maskid eest! 74. Cannes'i festival avati teisipäeval prantslase Leos Caraxi „Annette'iga“, mis pidanuks esilinastuma juba mullu. „Festivalil osalejad on olnud kümme päeva Prantsusmaal karantiinis, ajakirjanikud on kandnud ettevaatusabinõusid. See kõik on väga liigutav. Kinomaailm tuleb uuesti kokku,“ ütles festivali kunstiline juht Thierry Fremaux festivalipalees, mis mullu oli tegutsenud haiglana ja selle aasta algul vaktsineerimiskeskusena.

Eelmisel aastal jäi pika ajalooga filmipidu pandeemia tõttu ära. Tänavu lükati Cannes'i festivali algus tavapärasest maikuust juulisse, lootuses, et pandeemia on selleks ajaks kontrolli alla saadud. Kuigi avapidustused olid säravad nagu ikka ning staarid poseerisid maskivabalt, hoiatas Fremaux juba ette: kineastid ja näitlejad temalt tavapärast tervitussuudlust ei saa. Külalisi on vähem kui tavaliselt ning maskide kandmist nõutakse Deutsche Welle publikult kogu festivali jooksul.

Edasi lugemiseks: