Filmi "Annette" meeskond..Režissöör Leos Carax, helillooja Ron Mael, näitleja Marion Cotillard, helilooja Russel Mael, näitlejad Simon Helberg, Adam Driver.Foto: Erlend Štaub
Inimesed
6. juuli 2021, 18:13

GALERII | ÕL CANNES'IS | Maailma kuulsaima filmifestivali avab režissöör Leos Carax' uus film „Annette“

Lõuna-Prantsusmaal algas juba 74. korda suurejooneline Cannes'i filmifestival. Kohalikku melu on nautimas ka Õhtulehe fotograaf, kes toob teieni parimad kaadrid otse punaselt vaibalt ja festivalialalt.

74. Cannes'i filmifestivali avafilmiks on Prantsuse lavastaja Leos Carax' film „Annette“. Filmi tegevus toimub Los Angeleses ning keskmes on stand-up koomik Henry ja tema muusikust elukaaslane Ann. Nad on õnnelik ja glamuurne paar, kuid esimese lapse Anette'i sünd muudab nende elu täielikult. Film põhineb Carax' originaalstsenaariumil, üles astuvad Marion Cotillard, Adam Driver ja Simon Helberg, muusika on kirjutanud Sparks. „Annette“ on Leos Carax' esimene ingliskeelne linateos.

Filmi meeskond astus festivali esimesel päeval ja enne avatseremooniat rõõmsalt kaamerate ette. Seda tegi ka tänavune žürii – Spike Lee, Mati Diop, Mylène Farmer, Maggie Gyllenhaal, Jessica Hausner, Mélanie Laurent, Kleber Mendonxa Filho, Tahar Rahim ja Song Kang-Ho – kelle ülesanne on valida, milline film läheb koju peaauhinna ehk Kuldse Palmioksaga.

Loomulikult ei puudunud ürituselt ka tänavuse Cannes'i filmifestivali aukülaline, kahe Oscari laureaat Jodie Foster (58), kellele antakse üle elutöö preemia.

Muu hulgas on esmakordselt võistlusprogrammis ka Eesti osalusel valminud linateos: soomlase Juha Kuosmaneni „Kupee nr 6“, mille stsenaristid on eestlased Andris Feldmanis ja Livia Ulman ning Eesti-poolne produtsent Riina Sildos.