Britney Spears 2017. aastal.

Foto: AP/Scanpix
Inimesed
3. juuli 2021, 11:00

Üks Britney Spearsi eestkostjatest paneb ameti maha

USA varahaldusfirma Bessemer Trust, kes on määratud lisaks Britney Spearsi isale tema 60 miljoni dollarilist varandust haldama, taotleb eestkostja rolli lõpetamist. Firma kinnitusel polnud neil aimugi, et lauljanna pole eestkoste all vabatahtlikult ning tunneb end lõksus olevana.

39aastane kahe poja ema Spears palus eelmisel nädalal Los Angelese kohtunikku, et too teeks lõpu 13 aastat kestnud eestkostele. Kuigi Spears kinnitas, et eestkoste all olek on orjastav ja ta on depressioonis, jättis kohus endiselt tema rahaasjade käsutajaks isa Jamie Spearsi.

Kuigi Britney on aastatega teeninud 60 miljoni dollarilise varanduse, pole tal õigust oma raha kasutada. Kahe teismelise poja ema peab leppima 2000 dollari suuruse taskurahaga nädalas. Isa teenistus tema varanduse käsutajana on poole suurem - 16 000 dollarit kuus.

Lisaks Jamiele oli superstaari hiigelvaranduse kaashaldajaks määratud firma Bessemer Trust, kuid Bessemeri advokaadid andsid neljapäeval sisse avalduse sellest rollist taandumiseks. „Taotleja on teada saanud, et eestkoste all olija [Britney Spears] on eestkoste jätkumisele vastu ning soovib eestkostet lõpetada,“ vahendab Good Morning America. Bessemer austab lauljanna soovi, toonitab firma.

Kui kohus Bessemeri taandumise heaks kiidab, jääb popstaari isa Jamie taas oma tütre varanduse ainukäsutajaks. Isa oli kohtu otsusel ka tütre eraasjade ja ravi korraldaja kuni 2019. aasta sügiseni, mil ta terviseprobleemide tõttu sellest positsioonist taandus. Kohus määras sellesse rolli Jodi Montgomery nimelise ametiisiku.