Illimar Pilt lastega metsamatkal

Foto: Kadri Valsberg
Liigume
2. juuli 2021, 13:03

Kolm viisi, kuidas suvel lastega aktiivselt aega veeta

Suvi on täies hoos ning lapsed peaksid sellest õues viibides viimast võtma. Müramistreenerina töötanud laste metsasünnipäevade korraldaja Illimar Pilt annab nõu, kuidas lastega aktiivselt aega veeta, et saada nii värsket õhku, päikest ja et laps saaks end piisavalt liigutada.

* Ratastega vigursõit. Millisele lapsele ei meeldiks rattaga sõita? Illimar meenutab, kuidas ta kord tütrega rattaga sõitis ning talle meenusid akrobaatilised trikirajad, mida ta oli endale lapsepõlves meisterdanud.

Nii meisterdati oma lihtsustatud trikirada kättejuhtuvatest vahenditest ning trikid said vinged.

* Jõhker mürgeldamine. Müramistreenerina teab Illimar, et lastele meeldib meeletult mürgeldada. „Kui teie pole suuremat sorti mürgeldajad või nässerdajad, siis soovitan seda ikkagi natuke harjutada. Ma tean superisasid, kes mürgeldust oluliseks ei pidanud. Kuid pärast selle positiivse mõju tunnetamist, on tänaseks saanud ekspertnässertajadeks. Nende lähedus lastega on hoopis teisel tasemel kui varem,“ soovitab Illimar proovida.

* Metsamatk. Illimari sõnul on loodus on väga inspireeriv ja kui lapsi natuke kaasa aidata, hakkavad juhtuma igasugused õpetlikud ja maagilised lood. „Minu südamest soovitus on, et minge kindlasti metsa! Eestlased on juba kord metsarahvas,“ ütleb ta.

Kui on võimalus veeta pikem päev metsas, soovitab ta päeva lõpetuseks teha lõket ja küpsetada tokisaiasid. Õhtul aga jalutada metsast välja maagiliste laternate valguses.