James Franco

Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
1. juuli 2021, 10:36

Hollywoodi täht maksab teda seksuaalses kuritarvitamises süüdistanud õpilastele 2,2 miljonit (1)

James Franco on nõustunud kohtuväliselt maksma 2,2 miljonit dollarit valuraha kahele endisele õpilasele, kes süüdistasid teda seksuaalses kuritarvitamises.

Sarah Tither-Kaplan ja Toni Gaal väitsid 2019. aastal sisse antud hagis, et Franco kasutas oma nüüdseks suletud draamakunstistuudios naisõpilasi seksuaalselt ära. Hollywoodi staari Franco siht olevat kooli rajamisel olnud varustada end noorte naistega, keda ta nii tööalaselt kui isiklikult seksuaalselt kuritarvitama asus. Hagi väitel sundis Franco noori naisõppureid seksistseenides osalema ning lubas oma filmides rolle anda. 

Hollywoodi täht ise on süüdistusi eitanud ning süüdistanud hagi esitanud naisi tähelepanuvajaduses. Nüüd aga nõustus ta neile maksma kohtuväliselt 2 235 000 dollarit, kirjutab Hollywood Reporter.

Esmakordselt langes filmitäht tule alla 2018. aastal, mil Los Angeles Timesis ilmus artikkel, kus tema endised õpilased süüdistasid teda sobimatus käitumises. Sarah Tither-Kaplan väitis artiklis, et 2015 oli Franco vändanud oma õpilaste osalusel linateost „The Long Home“ ning eemaldanud näitlejahakatiste häbemekaitsed. Kõnealuses stseenis oli koolipapa Franco oma õpilaste peal suuseksi simuleerinud. Artiklis rääkis oma ebamugavatest kogemustest veel mitu endist õpilast. Ühe neiu, kes oli keeldunud ülakeha paljaks võtmast, saatnud vihane Franco joonelt koju. „Mõistsin päris kähku, et sellele mehele ei tohi ei öelda,“ nentis Tither-Kaplan.

Violet Paley nimelisel õpilasel tekkis Francoga armusuhe. Tema süüdistab staari suuseksile sundimises. Teile endine õpilane rääkis lehele, et Franco jättis oma jutuga alati mulje: kui neiud on valmis seksima või rindu paljastavad, võib neile filmirolle pudeneda.