Britney Spears ja Jamie Spears

Foto: AP/Scanpix
Inimesed
1. juuli 2021, 09:54

Kohtunik keeldus Britney Spearsi vabastamast isa eestkoste alt (8)

Los Angelese kohtunik ei rahuldanud Britney Spearsi palvet eemaldada isa Jamie Spears tema eeskostja rollist, ehkki lauljanna kirjeldas eelmisel nädalal tulihingeliselt oma katsumusi isa eeskoste all.

Kohus määras Jamie Spearsi (68) oma maailmakuulsa tütre era- ja rahaasjade ajajaks 13 aastat tagasi pärast Britney vaimset krahhi. 2019. aastal taandus isa tervislikel põhjustel Britney isiklike asjade ajamisest, nende haldajaks määrati ametlik eestkostja, kuid Jamie on jäänud multimiljonärist tütre raha käsutajaks.

The Guardiani teatel ei nõustunud Los Angelese kohtunik vaatamata Britney sõnavõtule, milles too võrdles oma elu seksiorjusega, eemaldama tema isa eestkostja rollist. Jamie käsutab tütre varandust kahasse erafirmaga Bessemer Trust. Britney soovinuks, et Bessemer Trust jääb tema rahaasjade ainsaks korraldajaks.

Spears ütles eelmisel nädalal kohtule, et tunneb end eestkoste all kuritarvitatuna ning tahab, et see lõpetataks ilma meditsiinilise ekspertiisita. Lauljanna rääkis, et teda on sunnitud vastu tahtmist töötama ning et ta ei tohi emakasisest spiraali eemaldada, kuigi soovib oma uue kallima Sam Asghariga last saada.

Jamie Spears tegi hiljuti omapoolse avalduse, toonitades, et tütre eraelu on 2019. aasta sügisest ametliku eestkostja Jodi Montgomery käsutada. Kui Britney kurdab vabaduse puudumise üle, on see isa väitel Montgomery süü.

Seepeale avaldas Montgomery oma advokaadi vahendusel pika sõnavõtu, väites, et on olnud Britney väsimatu toetaja, ning toonitades, et absoluutselt kõik kulutused on Jamie heaks kiita ja kinnitada. Ilmnes ka, et Montgomery kavatseb esitada kohtule raviplaani, mille alusel saaks hakata Britney Spearsi eeskoste all olemist lõpetama. Lisaks kinnitas Montgomery, et eestkoste ei puuduta Spearsi soovi abielluda ja last saada.