Bill Cosby

Foto: AFP
Inimesed
30. juuni 2021, 22:56

Seksuaalkuriteos süüdi mõistetud Bill Cosby vabastati vanglast (2)

Bill Cosby vabastati vanglast kolmapäeval pärast seda, kui Pennsylvania ülemkohus tühistas mehe vastu tehtud seksuaalsüüdistuse, vahendab FOX News.

Näitleja jõudis ära kanda üle kahe aasta talle määratud kolme kuni kümneaastasest karistusest, kui ta mõisteti süüdi naise uimastamises ja ärakasutamises oma kodus Cheltenhamis.

Pennsylvania ülemkohus tühistas otsuse, kui leidis, et Cosby vastu kohtuasja algatanud ringkonnaprokurör Kevin Steele rikkus kokkulepet. Nimelt sai ringkonnaprokurör Bruce Castor 2005. aastal tsiviilmenetluse käigus Cosbylt tunnistuse, lubades, et seda ei kasutata hiljem paralleelselt käinud kriminaalmenetluses. Steele aga rikkus seda kokkulepet ning kasutas Cosby tunnistust talle süüdistuse esitamiseks. Kohus märkis, et Steele oli kohustatud pidama oma eelkäija lubadust ning Cosbyle süüdistust mitte esitama, kirjutab ERR.

Bill Cosby, keda süüdistasid seksuaalvägivallas kümned naised, mõisteti 14 aasta eest aset leidnud seksuaalkuriteos süüdi 2018. aastal. 80aastane koomik mõisteti süüdi kõigis kolmes kuriteopunktis, mis puudutasid seksuaalrünnakut.

Kohus leidis, et Cosby uimastas ja kuritarvitas 2004. aastal oma Philadelphia kodus seksuaalselt endist korvpallurit Andrea Constandi.