Hannah Martin on olnud tähtsatel päevadel meikariks nii Kate Middletonil kui ka Printsess Eugenie'il

Foto: AFP/Scanpix
Ilu ja mood
29. juuni 2021, 15:35

Kate Middletoni jumestaja õpetab: kümme ilunippi, mida enne tähtsat sündmust teadma peab (1)

Tähtis päev on käes ning aeg on kätte võtta meigipintsel, kuid mida erilist peab meigitooli astudes silmas pidama, jagab Kate Middletonile pulmapäevaks meigi teinud jumestuskunstnik Hannah Martin.

Hannah Martin, kes on eriti tähtsatel pulmapäevadel meikinud nii Kate Middletoni kui ka printsess Eugenie'i, annab kümme ilunippi, mida pruudid peaksid kindlalt jälgima, kirjutab Glamour Magazine.

1. Ole enda suurim inspiratsioon

Hannah palub alati pruutidel otsida enne tähtsat päeva meigiinspiratsiooniks pilte, kuid tihti on pruudid valinud fotod inimestest, kellel on täiesti teistsugune nahatoon või näokuju, seega ei pruugi jääda meik samasugune kui pildil kujutatud. Meikar soovitab valida ka iseendast pildi, mis endale meeldib ja millel on näha mõni varasemalt hästi õnnestunud jumestus. Koos kahe pildiga saabki kombineerida täpselt õige meigi, mis pruudile sobib.

2. Hoolitse näonaha eest

Paljudel pruutidel on pulmade planeerimiseks aega mitu kuud, kuid peale selle, millist kleiti kanda või keda kutsuda, on väga tähtis ka enda ja eriti oma näonaha eest hoolitseda. Väga paljud mõtlevad küll meigi peale, kuid nägu, kuhu meik kantakse, jäetakse tagaplaanile. Näonaha eest ei pea hoolitsema ainult kallite kreemidega, piisab ka näiteks regulaarsest veejoomisest.

3. Ära proovi enne tähtsat päeva midagi uut

Kuninglik meikar täheldab, et paljud pruudid teevad paar päeva enne pulmi protseduure, mida nad pole kunagi varem teinud. Olgu see kas näohooldus, spreipäevitus või karvaeemaldus – kui sa pole nendega varem kokku puutunud, siis pole ka praegu õige aeg katsetada, sest kunagi ei tea, kuidas keha reageerida võib. Hannah soovitab enne pulmi jätkata tavapärase kehahooldusrutiiniga, et mitte üllatuda.

4. Harjuta!

Isegi kui oled palganud endale meikari, on kõige tähtsam ikkagi meik mitu korda läbi teha, et õigel päeval oleks kõik täpselt nii, nagu sina tahad. Selleks tee meigist iga kord pilti, harjuta üksi või koos meikariga ning ole endas kindel.

5. Tagavara meigikott

Kui meik on saanud valmis ja aeg on pidu käima lükata, võib erinevate asjaolude tõttu jumestus siit-sealt kuluda. Niisuguses olukorras soovitab Martin lähedal hoida tagavara meigikoti, kus on olemas kõige tähtsamad – puuder, õlipaber, põsepuna, huulepalsam, huulepulk ja peitekreem. Samuti võiksid kotikeses olla suuvärskendaja, taskurätt ja väike pudel lemmikparfüümiga.

6. Ära söö soolaseid toite

Väga soolaseid toite süües võid hommikul olla rohkem paistes ning tunda ennast väga punnis olekuga. Sool hoiab kehas vett kinni, mis tekitab puhitust ja paistes tunnet ega ole tähtsa päeva eel just ideaalne tunne.

7. Ära kasuta jumestuskreemi koos SPF-iga

Päikesekreemi kandmine nahale enne meikima hakkamist on vägagi teretulnud, kuid mitte siis, kui see on jumestuskreemi sees. Välguga pilti tehes võid pildil jääda eriti kahvatu ja valge näoga, isegi kui päriselt nii ei ole.

8. Tee fotograafiga paar proovipilti

Kui on aeg pilte tegema hakata, palu fotograafil teha sinust ka paar proovipilti, et näha, kas meigi juures peaks midagi muutma – äkki peab lisama põsepuna või puudrit. Pildid peavad olema ju ideaalsed!

9. Ära karda värvi

Valge kleidi kandmine võtab meikari arvates näost palju värvi ära. Väga neutraalsete ja heledate värvide kandmine jätab mulje, justkui sul polegi meiki ning nägu jääb tuhm. Kui soovid neutraalset huulevärvi, lase see teha veidi tumedama tooniga. Ka põsepuna ja pruunistajat pole kunagi liiga vähe.

10. Jää iseendaks

Kulmud peavad olema värvitud ja silmale kerge lainer lisatud, kuid liiga tumedad kulmud hakkavad domineerima ning väga tume lainer teeb silmad väiksemaks. Hannah soovitab pruutidel jääda ikkagi iseendaks ehk meikides välja tuua kõige paremad omadused, jäädes sealjuures loomulikuks ja lihtsaks.