August Coppola ja Joy Vogelsang 1998. aastal oma kuulsa poja Nicolas Cage'iga. Toona sai Cage Hollywoodi kuulsuste kõnniteele omanimelise tähe.

Foto: VIDA PRESS
Inimesed
20. juuni 2021, 10:00

Nicolas Cage'i traagilise saatusega ema suri 85 aasta vanuses (3)

Nicolas Cage'i vend Christopher teatas üldsusele nende ema surmast. Joy Vogelsang oli olnud andekas moderntantsija ja koreograaf, kelle elu ja suhteid lähedastega tumestasid psühhiaatrilised probleemid.

85aastase Vogelsangi surmast teatas Nicolas Cage'i vanem vend Christopher Coppola. Ta kirjutas Facebookis, et nende ema oli surnud juba 26. mail. „Olin kogu päeva temaga, kuid lahkusin paariks tunniks.“ Paraku heitis Joy poja äraolekul hinge. „Nii ei saanud ma ema käest kinni hoida, et talle enne teekonda rahumaale oma armastust ja hellust jagada.“

Režissöörina tegutsev Christopher lisas, et emal oli väga raske elu täis vaimse tervise probleeme, kuid Joy õpetas talle helluse tähtsust. Poeg nimetas oma ema emalõviks.

Vogelsang abiellus 1960. aastal kuulsa režissööri Francis Ford Coppola venna, kirjandusprofessor August Coppolaga. Abielu purunes 1976, kui Nicolas oli 12aastane. Neil on ka kolmas poeg Marc.

Kuulsast perekonnanimest vabanemiseks Cage'i artistinime võtnud Nicolas (57) rääkis 1996. aastal Playboy intervjuus, et ema vaevles suurema osa tema lapsepõlvest vaimuhaiguse käes. „Ta oli aastaid haiglas kinni ja talle tehti elektrišokiravi. Tal olid sellised seisundid, mis kestsid aastaid. Emal käisid peal sellised luulelised episoodid - ma ei oska seda teistmoodi kirjeldada. Ta ütles siis hämmastavaid asju, kauneid, kuid hirmuäratavaid. Kindlasti avaldasid need mulle mõju.“