Scarlett Johansson filmis „Must Lesk“.

Foto: AP/Scanpix
Inimesed
19. juuni 2021, 13:00

Scarlett Johansson kritiseerib oma tegelaskuju Musta Lese seksualiseerimist (7)

Arvukaid kordi koomiksitegelase Musta Lesena üles astunud Scarlett Johansson on teravalt kriitiline tegelaskuju varasema kujutamise pärast filmis „Raudmees 2“.

Natasha Romanoff ehk Must Lesk ilmus esmakordselt ekraanile 2010. aasta „Raudmees 2-s“ ning on nüüdseks kujunenud Marveli kinouniversumi tähtsaks tegijaks. Johansson on Musta Lesena üles astunud seitsmes filmis ning 9. juulil esilinastub tegelaskuju omaette film.

Näitlejanna (36) ütles Collideri intervjuus, et toonase „Raudmehe“ võtted olid küll lõbusad, „aga mu tegelaskuju on seal niivõrd seksualiseeritud“. „Temast räägitakse tõesti, nagu ta oleks mingi asi, mingi omand või ese.“ Scarlett meenutab, et Tony Stark (Robert Downey juunior) nimetas Musta Leske vahepeal lihatükiks. „Ja võib-olla tookord tunduski see komplimendina,“ lisab filmitäht.

Scarletti sõnu võis tookord tema enesehinnang tõesti põhineda kommentaaridel tema välimuse kohta. Kuid emaks saanuna mõistab ta oma tegelikku väärtust. "Olen enda suhtes vist sallivam. See kõik on seotud ka eemaldumisega selle tegelaskuju hüperseksualiseerimisest.“ Hollywoodi staar märgib, et noorte näitlejannade jaoks on #MeToo ajastu kaasa toonud positiivseid muutusi. „Noored neiud saavad tänapäeval palju positiivsemaid sõnumeid. Kuid tore on olla osa sellest muutusest ja näha edusamme.“