Lexsoul DancemachineFoto: Robin Roots
Saund
17. juuni 2021, 14:44

GALERII | Lexsoul Dancemachine andis selle suve ainsa Tallinna kontserdi

Aasta Ansambli tiitliga pärjatud funk-soul bänd Lexsoul Dancemachine astus eile, 16. juunil üles Patarei Merekindluse MereHoovis. „Oleme rahva ees esinemist kaua oodanud,“ ütleb solist Robert Linna.

Viimati esines Lexsoul Dancemachine päris publikule pool aastat tagasi. Solist Robert Linna räägib: „Oleme rahva ees esinemist kaua oodanud ning tahtsime kontserti anda niipea kui vähegi võimalik. Publik on meie jaoks justkui lisaliige ja ilma selle ühe olulise osata on väga raske bändi teha. Just seetõttu planeerisimegi kontserdi kohe peale piirangute leevenemist, et pidada maha üks korralikult soe varasuvine taaskohtumine.“

Lexsoul Dancemachine on kuueliikmeline energiast pakatav bänd, mis lahutab publiku meelt alates 2013. aastast. Bändi muusikas kohtuvad emotsioonid, mis sikutavad inspiratsiooni tolmusest 70ndate funkist ning teisalt ka meloodilisest 60ndate soulist.

Lexsoul Dancemachine avaldas oma debüütalbumi „Deus Lex Machina“ aastal 2015, millele järgnes „Sunny Holiday In Lexico“ aastal 2017. Tegevusaastate jooksul on bänd tuuritanud mööda Euroopat, kaasa arvatud esinemised festivalidel nagu Positivus, Pori Jazz ja Imagina Funk.

2020. aastal ilmus Lexsoul’i värskeim stuudioalbum „Lexplosion II“, mis on leidnud toetust nii kohalikult kui ka rahvusvaheliselt. Album teenis bändile EMA 2021 gaalal Aasta Ansambli tiitli.