Saund
16. juuni 2021, 13:36

KUIDAS KÜLL AEG LENDAB! Getter Jaani ja Koit Toome tähistasid „Valgete ööde“ kümnendat aastapäeva uue muusikavideoga

Kümme aastat tagasi ilmus Getter Jaani ja Koit Toome legendaarne suvehitt „Valged ööd“. Tänaseks on sellest saanud uue aja jaanipäevade hümn. Loo sünnipäeva tähistamiseks ilmus loost uusversioon, millele Hindrek Maasik tegi ka muusikavideo.

Loo autori ja produtsendi Sven Lõhmuse sõnul unustas ta loo uusversiooni luues kõik vana, ainult loo alguse vokaali sämpel on pärit aastast 2011, mis on justkui selle loo kaubamärk.

“Tähistades selle suure suvelaulu kümnendat juubelit, otsustasin loo teha uuesti nullist ehk laulsime uuesti vokaalid ja tegin täiesti uue produktsiooni. Tulemus tuli ootuspäraselt äge ja samas ka äratundmisrõõm paljudele. Tundub, et „Valged ööd “ on peolugu, mis jääb kestma veel pikki aegu,” räägib Lõhmus.

Getter Jaanile uus versioon meelddib. “Valgete ööde“ tähistamine ja selle toomine taas inimesteni on ideaalne kingitus loole endale. Et “Valged ööd“ heliseks veel pikki aastaid inimeste kõrvus ja paneks alati meenutama neid mõnusaid suveõhtuid oma armsate seltsis!”

Koit Toome sõnul lõpetavad nad siiani bändiga esinedes oma kava selle lauluga, kuna see on hea ja positiivne energialaks. “Oleme „Valgeid öid“ Getteriga esitanud koos lugematuid kordi ja nüüd, juba kümme aastat hiljem, on seda laulu äge taaskord uue versioonina kõigile meelde tuletada.”

Getter: uskumatu, et kümme aastat on möödas!


“Mulle tihipeale meeldib kuulata laule, mille ilmumisest on mõnda aega möödas ning mõtetes rännata tagasi just sellesse aega ja meenutada, mis siis kõik oli! Ma olin tol ajal oma lauljakarjääris suhteliselt alguses. Samas olin selleks hetkeks nii mõndagi juba ka korda saatnud! Mäletan, et üldse idee teha Koit Toomega lugu, kõlas mulle nii ebareaalselt ja te ei kujuta lihtsalt ette, kui suur ärevus minu sees oli, kui me hakkasime lugu salvestama. Pidin end ikka mõned korrad näpistama, et olla kindel, et see kõik, mida ma praegu teen, kus olen ja kellega duetti laulan, on päris! Eriti tore on meenutada seda kõike koos fännidega, lugeda nende emotsioone, vaadata fotosid ja videoid sellest, kui lugu kümme aastat tagasi ilmus,“ jutustab Getter.


2011. aastal esindas Getter Jaani Eestit Eurovisionil looga „Rockefeller Street“. Päev enne lendu Düsseldorfi ilmus ka album „Rockefeller Street“, millel oli lisaks nimiloole veel kaks tänaseks juba legendaarseks saanud hitti: „Valged ööd“ ja „Me kõik jääme vanaks“.

“Valged Ööd“ oli duett Koit Toomega, mis ilmus singlina 2011. aasta mai lõpus ja millest sai selle suve aasta suurim hitt ning järgmise kümne aasta jaanipäevade hümn. „Valged ööd“ on kõik see kümmekond aastat olnud Getteri ja Koidu kontsertide püsikaaslaseks.

Kümme aastat hiljem ilmus selle kõige tähistamiseks loost kaasaegsem versioon, mis taaskord Sven Lõhmuse käe läbi sai endale uuema ja 2021. aastale sobilikuma vormi.