Foto: Ruudu Rahumaru
Õhtulehe horoskoobid
16. juuni 2021, 08:16

Ekstaatilisel tantsul jääb tegemata palju rumalusi, mida tihti just purjuspäi tehakse ja pärast ei jõuta ära kahetseda

Nõustaja Tiit Trofimov on juba tükk aega korraldanud Eestis alkoholivaba tantsupidu „Ekstaatiline tants”, mille jaoks inspiratsiooni ammutas ta Balilt, kus sellised peod on väga populaarsed. Ta selgitab, et inimesed tulevad kokku, äge DJ mängib muusikat ning tantsitakse iseendaga, mitte kellegi teisega või kellegi teise jaoks. Alkoholi asemel ollakse joobunud tantsust, vabast liikumisest, muusikast.

Turvaline keskkond naistele

Ekstaatilisel tantsul jääb tegemata palju rumalusi, mida tihti just joobes olekus tehakse ja pärast ei jõuta ära kahetseda. Eriti meeldivad sellised üritused naistele, sest nad tunnevad end selles keskkonnas turvaliselt ja hästi.

Näiteks sattus Kätlin Kalling „Ekstaatilisele tantsule“ sõbranna kaudu. Ta teadis tantsust, kuid polnud leidnud motivatsiooni minna. Pärast esimest külastust teadis ta, et rohkem ta sellelt ürituselt ei puudu.

Ta sõnab, et käib pidudel peamiselt tantsimise pärast – see annab võimaluse turvalises keskkonnas tantsida ja lubab kehal maksimaalselt avaneda eluenergiale. Ei pea ennast kuidagi tagasi hoidma või kaitsma, kuna inimesed on üldiselt puhtas ja kõrges energias. Pidudel on ka võimalus kohata huvitavaid inimesi, kes liiguvad sarnastel trajektooridel või kellega on elus midagi ühendavat jagada.

Alkoholita on inimeste seisund ägedam

DJ Mario Pruul sõnab, et ei tarbi ka ise aastaid alkoholi ning teab omal nahal, kui erinev on tantsida, nautida liikumist, oma keha ja rütme ilma alkoholita ning soovib seda kogemust pakkuda ka teistele.

Tema sõnul alkoholiga peol püüavad inimesed ennast välja elada ja energiad on tavaliselt südame tasandist madalamad. Alkoholivabal peol saavad aga inimesed minna enam just muusika sisse ja oskavad läbi peenema tunnetuse lubada helidel ja vibratsioonil avada oma tajusid – energiad on pigem südame tasandil ja kõrgemal. „Inimeste seisund on ilma alkoholita lihtsalt nii palju kordi ägedam. Minu arvates alkoholiga pidu n-ö lõhub inimest, alkoholivaba pidu aga tõstab ja tervendab,“ ütleb ta.

Peo tõmbab käima toorkakao

Seda, et alkoholita pidu käima ei lähe, ei maksa karta. Kui tavaliselt koguvad peod mitu tundi hoogu, siis ekstaatilise tantsu õhtutel lähevad inimesed kiiresti õigele lainele. Käima tõmbab inimesed toorkakao, sest sellel on eriline omadus avada süda ja lisada heaoluhormooni. Lisaks on ümberringi julgemad inimesed, kes annavad eeskuju, lähevad kohe tantsima ja tantsivad väga suure naudinguga, ning see julgustab ka neid, kes tulevad võib-olla esimest korda ja on algul kahtlevad.

„Ekstaatiline tants tõesti viib ekstaasi ja vabastab keha pikaks ajaks. Seda ma muidugi ei luba, et kõik seda kogevad, kuid kui oled oma energiakeha avanud ja oskad tantsides energiat suunata, siis on see väga võimalik. Mina kogen tantsimise järgselt alati südame avanemist, rahu, selgust ja usaldust,“ kommenteerib Kätlin Kalling.