Lisa Banes

Foto: AP/Scanpix
Inimesed
15. juuni 2021, 16:21

Hollywoodi kassatüki näitlejanna sõideti elektritõukerattaga surnuks (1)

Põnevusfilmis „Gone Girl“ („Kadunud“) Rosamund Pike'i ema mänginud Lisa Banes suri 65aastasena ajutrauma tagajärjel. Teenekale näitlejannale oli tänaval otsa sõitnud elektritõukeratas.

Banesi esindaja kinnitas kurba uudist saatele „Entertainment Tonight“. „Oleme Lisa traagilisest ja arutust surmast rusutud. Ta oli hingestatud, heasüdamlik ja helde naine ning pühendunud oma tööle nii laval kui ka kaamera ees, ning veelgi rohkem oma naisele, perele ja sõpradele.“ Näitlejannat jääb leinama abikaasa Kathryn Kranhold.

Mänedžeri sõnul sõitis seni tundmatu isik Lisale 4. juunil Manhattanil otsa, kui ta oli parajasti teel oma kunagisse alma mater'isse Juilliard Schooli ja ületas tänavat. Näitlejanna viidi haiglasse, kuid tema aju oli nii rängalt vigastada saanud, et ta ei tulnudki enam teadvusele. Algul oli selgusetu, kas Banesi oli rammitud elektritõukerattaga või mootorrattaga, kuid surmauudises mainitakse esimest.

Banes mängis 1988. aasta romantilises komöödias „Kokteil“ (1988) noore Tom Cruise'i küpsemat kalllimat ning samal aastal lühisarjas „Hemingway“ Martha Gellhorni. Psühholoogilises põnevikus „Kadunud“ (2014) kehastas Banes Rosamund Pike'i tegelaskuju ema. Aastate jooksul osales Lisa arvukates seriaalides, nagu näiteks „China Beach“, „NYPD Blue“, „Six Feet Under“ ja „Nashville“. Hiljuti oli tal roll ka õudussarjas „Nemad“.