Printsess Amalia

Foto: NIEBOER/PICTURE PRESS EUR/SIPA
Inimesed
13. juuni 2021, 13:00

17aastane Madalmaade kroonprintsess tegi ootamatu avalduse (9)

Madalmaade troonipärija printsess Amalia (17) teatas riigi peaministrile kirjutatud kirjas, et loobub õigusest 1,6 miljoni euro suurusele aastasissetulekule, sest tal oleks ebamugav seda vastu võtta.

Kuningas Willem-Alexanderi kolmest tütrest vanim õiendas neljapäeval oma lõpueksamid hiilgavate tulemustega ning tõmbas selle tähistamiseks koolikoti kuningalossi lipumasti, kirjutab The Guardian.

Kroonprintsess ütles käsitsi kirjutatud kirjas peaminister Mark Ruttele, et loobub hiiglaslikust aastasissetulekust, kuni tal tõelisi kuninglikke kohustusi pole.

„Saan 7. detsembril 2021 18aastaseks ning seaduse järgi saan elatist,“ kirjutas Amalia Madalmaade ringhäälingus NOS avaldatud kirjas. „See tundub mulle ebamugav, kuni ma midagi vastutasuks ei tee,“ põhjendas printsess rahast keeldumist. Ta lisas, et tal on ebamugav võtta raha vastu ka ajal, mil teistel tudengitel on palju raskem, eriti koroonaviiruse tõttu.

Kroonprintsess ütles, et kavatseb võtta pärast kooli lõpetamist vaba aasta ning seejärel alustada bakalaureuseõpinguid.

NOSi teatel pole varem ükski Madalmaade kuningliku pere liige oma maksuvabast palgast ja elatisest loobunud. 2012. aasta uurimuse andmeil on Madalmaade kuningliku pere ülalpidamine tõusnud Euroopa kalleimaks, ületades senise liidri Briti kuningliku pere.