Vilja ja Taimo Toomast

Foto: Teet Malsroos
Inimesed
11. juuni 2021, 09:08

Vilja ja Taimo Toomast pikki plaane enam ei tee: ravimatu haigus aina süveneb (17)

Taimo Toomastit aastaid vaevanud ravimatu kopsuhaigus on tänavu kiirelt süvenenud. Laulja ja pedagoog saab hingamistuge hapnikuaparaadist ja kopsusiirdamine on üha tõenäolisem.

Vaatamata keerulisele olukorrale on Taimo Toomast (59) ja tema abikaasa, psühholoogist poliitik Vilja Toomast (59), elujaatavad: „Muidugi oleme ka meie leinanud ja nutnud, kuid katsume elada nii normaalselt kui võimalik. Tõsi, pikki plaane ei söanda enam teha.“

"Eks me ikka lootsime, et äkki see ei süvene nii kiiresti, sest suviti on ju haigus lausa tagasi tõmmanud, aga viimane poolaasta on läinud halvas mõttes progressiivses suunas,“ tõdeb Vilja Toomast.

Refereeritud artikli täistekst Kroonikas.

Taimo Toomast rääkis Kroonikale jaanuaris, et haigus hakkas endast märku andma üle viie aasta tagasi. „Olen eluaeg sportlik olnud ja reeglipäraselt jooksmas käinud. Ühel hetkel märkasin, et jõud hakkab vähenema,” lausus mees. Haigus lõi tugevamalt välja 2015. aastal, pärast seda, kui ta oli käinud koos abikaasa Vilja Toomastiga Itaalias Eesti võrkpallimeeskonnale EM finaalturniiril kaasa elamas.

Vilja Savisaar ja Taimo Toomast abiellusid 2010. aasta juulis. Aastatel 1996–2009 oli Vilja abielus Edgar Savisaarega. Sellest abielust sündis ka tütar Rosina. Taimo Toomast lahutas oma naisest Küllist 2010. aastal. Taimol ja Küllil on kolm last: Elisabeth, Sophie-Marie ja Tristan-Tobias.